IPAK SU SE DOGOVORILI: Qualcomm će za Apple isporučivati 5G modeme | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IPAK SU SE DOGOVORILI: Qualcomm će za Apple isporučivati 5G modeme

Autor Davor Dakić

Iako se očekivalo da će Apple napraviti svoj modem za sada se očigledno od toga odustalo

 Qualcomm Snapdragon X75 5G Advanced Modem-RF (6).jpg Izvor: Qualcomm

Apple je potpisao ugovor s Qualcomm Technologies za 5G modeme koji će se koristiti u iPhoneima, a koji će se izdavati tijekom tri godine počevši od 2024. Dogodilo se nešto za što je izvršni direktor tvrtke za proizvodnju čipova Cristiano Amon mnogo puta umanjivao vjerojatnost da se može dogoditi.

Dogovor proširuje odnos opskrbe između tvrtki za Snapdragon 5G Modem RF Systems. Qualcommova opskrba za sljedeće Appleove uređaje potpadat će pod postojeći ugovor između dvojca.

Amon i drugi čelnici Qualcomma prethodno su umanjili očekivanja dugoročnog dogovora s Appleom za 5G komponentu, jer se očekivalo da će Apple predstaviti vlastitu verziju nakon što je tvrtka potrošila milijardu dolara na većinu Intelova poslovanja modema za pametne telefone u 2019. godini.

 Apple iPhone 14 (3).jpg Izvor: Apple

Richard Windsor, osnivač industrijskog bloga Radio Free Mobile, opisao je dogovor kao "veliko razočaranje" za Apple, prenosi Mobile World Live: "Apple je relativni pridošlica u ovom prostoru i kupio je ono što smatram drugorazrednim sredstvom od Intela kako bi sebi dao prednost".

"Nažalost, ovo nije prošlo ni približno kako smo se nadali i Apple je očito još uvijek bez pouzdanog 5G modema što ga je prisililo da produži svoj ugovor s Qualcommom barem do 2026." Osim što je u nekoliko razgovora o zaradama dao oprezan komentar o tom pitanju, Amon iz Qualcomma tvrdio je tijekom intervjua za CNBC na MWC Barcelona 2023. kako njegova tvrtka radi na pretpostavci kako neće isporučivati modeme u 2024. godini.

Ipak, to je bila Appleova odluka, a poznato je već neko vrijeme kako Apple radi na vlastitom modemu (to se zna barem od 2020.), kada je Bloomberg citirao komentare višeg zaposlenika u hardverskom odjelu tvrtke koji je opisao tu ambiciju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI