SVI BISMO JU TREBALI IMATI: Znate li što je Certilia? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SVI BISMO JU TREBALI IMATI: Znate li što je Certilia?

Autor Krunoslav Ćosić

Uz ovu aplikaciju moći ćete potpisivati dokumente online gdje god da se nalazite

 Certilia.jpg Izvor: AKD

Certilia je prekretnica digitalnog identiteta i legalnog, punopravnog elektroničnog potpisivanja dokumenata. Ne samo što ćete moći potpisivati dokumente s pravnom snagom jednakom vlastoručnom potpisu nego i zatražiti nekoga drugoga da potpiše dokumente koje ste mu vi poslali, ali i pristupiti bilo kojem sustavu e-Građani koji je omogućen od država članica Europske Unije.

Uz mobilnu aplikaciju Certilia namijenjenu hrvatskim građanima se možete prijaviti s visokom razinom u servis eGrađani ili bilo gdje na webu gdje vidite "Prijava s Certilia". Certilia potpisna platforma je zasnovana na cloud tehnologiji. U samo nekoliko koraka potpisujte, dijelite, zatražite, spremite, preuzmite, uklonite dokumente ili koristite 2FA autentikaciju – bilo kada i bilo gdje.

Certilia omogućava kvalificirano elektroničko potpisivanje pdf dokumenata sukladno EU Uredbi 910/2014 - što znači da je potpisani dokument pravno jednako vrijedan kao da ste ga vlastoručno potpisali na papiru. Na području cijele EU.

Pravna snaga kvalificiranog elektroničkog potpisa dostupna je putem mobilne aplikacije u Android i Apple trgovinama, brzo i jednostavno. Konačno je moguće dokumente potpisivati i bez čitača kartica ili drugih dodataka.

 Certilia aplikacija 10.jpg Izvor: Apple App Store

 Certilia aplikacija 11.jpg Izvor: Apple App Store

Aktivacija digitalnog identiteta

Postoji više načina aktivacije. Besplatno uz RH osobnu iskaznicu - ukoliko imate novu generaciju osobnih iskaznica Republike Hrvatske omogućena je besplatna aktivacija udaljenog kvalificiranog potpisnog certifikata i Certilia mobilne aplikacije.

Drugi način je preko online registracijskog sustava koji omogućuje online kupnju proizvoda – udaljenog certifikata ili certifikata na kartici. Potrebna je identifikacija postojećim certifikatom (eOsobna, kID kartica, FINA USB ili slično).

Mobilna aplikacija Certilia može se instalirati na pametne telefone Android s verzijom 6.0 ili više te na Appleove iOS uređaje s minimalnom verzijom softvera iOS 13.6. Aplikacija je veličine 12 odnosno 16 MB.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI