FINCI SE OSJEĆAJU NAJSRETNIJIMA NA SVIJETU! A mi? Jesmo li i mi sretna nacija? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

FINCI SE OSJEĆAJU NAJSRETNIJIMA NA SVIJETU! A mi? Jesmo li i mi sretna nacija?

Autor Krunoslav Ćosić

Sreća je emocionalno stanje u kojem se osjećamo sretnima, ali nije ju jednostavno definirati

  Izvor: Profimedia

Svatko od nas ima neku svoju definiciju sreće. Prvima je to njihov bicikl, drugima je pametni telefon, treći su sretni kad su zajedno sa svojom obitelji dok je četvrtima to njihov pas. Peti jako vole novac, šesti su radoholičari, sedmi vole spavati…

Dakle, sreća je podložna različitim utjecajima i stanjima u kojima se nalazimo. World Happiness Report je za 2020. godinu objavio listu najsretnijih zemalja na svijetu. Izvještaj su objavili deveti put za redom.

 No People;Anthropomorphic Face;Attraction;Attractions;Beach;Beaches;Bodies of Water;Body of Water;Costume;Costumes;Disguise;Disguises;Drawing;Drawn;Face;Happiness;Happy;Happy Face;Happy Faces;Holiday;Holiday Destination;Holiday Destinations;Holidays;Horizontal;Human Representation;Landmark;Landmarks;Mask;Masks;Nobody;Ocean;Oceanside;Oceansides;Outdoor;Outdoors;Sand;Sand Beach;Sand Beaches;Sandy Beach;Sandy Beaches;Sea;Seashore;Seashores;Seaside;Seasides;Shore;Shoreline;Shorelines;Shores;Sightsee;Sightseeing;Smiley Face;Smiley Faces;Smiling Face;Smiling Faces;Summer;Tour;Touring;Tourism;Tourism Industry;Tourist;Tourist Attraction;Tourist Attractions;Tourist Destination;Tourists;Travel;Traveler;Travelers;Traveling;Travelling;Travels;Trip;Trips;Vacation;Vacation Destination;Vacation Destinations;Vacationing;Vacations;Visiting;Visitor;Visitors;Water;Waterfront;Waterfronts;Waters Izvor: Profimedia

Skandinavija je najsretnije mjesto na svijetu, pokazuje indeks sreće koji je izračunat za čak tri države iz ove regije. Finska, Island i Danska najsretnije su zemlje na svijetu odnosno građani se u tim zemljama osjećaju najsretnijima. Slijede Švicarska, Nizozemska, Švedska, Njemačka, Norveška, Novi Zeland i Austrija.

Studija temeljena na anketama Gallupa i razvojnim istraživanjima donosi ne samo ovih top 10 zemalja. Ako vas zanima gdje je Hrvatska u toj priči, uskoro ćete saznati. Ispred nas su ipak još neke zemlje – Irska, SAD, Kanada, Velika Britanija, Francuska pa čak i Saudijska Arabija.

 INDOORS;DAY;HEAD AND SHOULDERS;PORTRAIT;FRONT VIEW;ONE PERSON;30-34 YEARS;MID ADULT;MID ADULT WOMEN;BRUNETTE;LONG HAIR;FACIAL EXPRESSION;SMILING;LOOKING AT CAMERA;HAPPINESS;GESTURE;HUMAN HAND;FINGER FRAME;HAND SIGN;BEAUTY;JOY,people;category_code_healthcare Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Hrvatska se nalazi na 23. mjestu, a poslije nas su Španjolska, Italija, Slovenija, Japan, Brazil. Srbija se nalazi na 42. mjestu, Mađarska na 43, Crna Gora na 54, a BiH na 58. mjestu.

U odnosu na period 2018. do 2020. dogodile su se mnoge promjene po pitanju sreće. Recimo, Hrvatska je bila na 60. mjestu, Njemačka je bila na 13. mjestu, SAD se s 19. popeo na 14. mjesto, a Slovenija je bila na 29. (sad su na 26. mjestu). Srbija je u tom periodu zauzimala 48. poziciju, a Bosna i Hercegovina 64.