Tableti i pametni telefoni nisu virtualne 'dadilje' | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Tableti i pametni telefoni nisu virtualne 'dadilje'

Autor Krunoslav Ćosić

Nužna je odgovornost svih u gamerskom ekosustavu

 Sigurnost djeca djece roditelji.jpg Izvor: Pixabay

Tijekom upravo završene 8. sezone A1 Adria Lige održana su i dva panela s temom gaminga i odgovornosti svih sudionika u gaming industriji te ulozi 5G-a u esport i gaming industriji.

Andrey, Adry, DzonDzon i Lavvek, članovi ekipe Flow, nakon pet završnih mečeva u mobilnoj igri Brawl Stars su osvojili je naslov regionalnog prvaka 8. sezone A1 Adria Lige. Uz osvojenu novu prestižnu titulu osvojili su i veći dio nagradnog fonda za ovu igru koji je iznosio 2.000 eura.

Luka Črneli – Lavvek, dokazano jedan od naših najuspješnijih Brawlera, gamera i youtubera bio je sugovornik direktoru planiranja i razvoja radijske pristupne mreže u A1 Hrvatska Zoranu Arambašiću.

Dvojac je u sklopu panela 5G & Gaming raspravio kako sve nova mrežna tehnologija pridonosi boljem iskustvu igranja te kako gigabitne brzine i niska latencija već sada utječu na razvoj gaming industrije. Budućnost online gaminga, streaming servisa, VR-a i AR-a, ali i predviđanje vjerojatne komercijalizacije 6G mreže do kraja desetljeća bile su teme panel rasprave emitirane uživo iz Esports studija u sklopu Reboot Online Games Weeka powered by A1.

 Reboot Online Games Week powered by A1 2021.jpg Izvor: Rebootonlinegamesweek.com

Druga panel rasprava na rasporedu je imala aktualnu temu odgovornosti svih sudionika u gaming industriji – od developera do gamera svih uzrasta, uključujući djecu, ali i njihove roditelje. Sudjelovali su Aleksandar Gavrilović i Tomislav Ramljak.

Aleksandar Gavrilović, direktor studija za izradu igara Gamechuck te tajnik Klastera hrvatskih proizvođača videoigara istaknuo je kako je nužna odgovornost svih u gamerskom ekosustavu; developeri moraju biti etični, mora postojati jasan zakonodavni okvir te bi više trebalo ukazivati na pozitivne efekte gejmanja kao što je smanjeni osjećaj izoliranosti u vrijeme pandemije.

  Izvor: Policija

Negativne učinke i pojave, poput ovisnosti, neumjerenosti, elemenata igara na sreću (tzv. loot boxovi) i diskriminacije opisao je Tomislav Ramljak, sudski vještak za zlostavljanje djece na internetu i ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Oba gosta poslala su sličnu poruku djeci i roditeljima gamera – nije dobro smatrati tablete i mobitele virtualnim „dadiljama“ niti paziti samo na kategorizaciju (PEGI) ili sadržaj igara. Roditelji bi trebali upoznati virtualne prijatelje svoje djece, a djeca bi roditeljima trebala pokušati objasniti i zainteresirati ih za to što i kako igraju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI