50% EUROPSKIH GRAĐANA: Zadovoljni su svojom fizičkom spremom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

50% EUROPSKIH GRAĐANA: Zadovoljni su svojom fizičkom spremom

Autor Krunoslav Ćosić

91% ispitanika želi poboljšati barem jedan aspekt života koji se odnosi na zdravlje

  Izvor: Profimedia

Huawei je proveo europsko zdravstveno istraživanje koje je pokazalo da je 87% korisnika pametnih satova implementiralo zdravije životne navike. Anketa istražuje zdravstvenu svijest, stavove i ponašanja korisnika, naglašava neiskorišteni potencijal pametnih zdravstvenih tehnologija te otkriva koliko je limitirano poznavanje pozitivnih zdravstvenih parametara kod prosječnih potrošača.

Europska zdravstvena anketa Huawei Health Survey 2023. nudi vrijedan uvid u stavove i ponašanja europskih građana povezana s osobnim zdravljem. Istraživanje koje je proveo Ipsos otkriva neostvarene potencijalne prednosti korištenja pametnih satova u vrijeme kada su preventivna skrb i demokratizacija zdravstvenih informacija kritično potrebne više nego ikada.

Anketa pokazuje da je interes europskih ispitanika za osobno zdravlje visok, s podjednakim fokusom na psihičku dobrobit i fizičko zdravlje (>83% u odnosu na >82%). Međutim, opće zadovoljstvo zdravljem ostaje u umjerenim parametrima i samo je polovica sudionika ankete izjavila da je zadovoljna svojim općim zdravstvenim stanjem.

Naglašena je zabrinutost povezana s fizičkom spremom (24%), pokretljivošću (26%), smanjenom razinom energije (29%) i značajnim postotkom prekomjerne težine ili pretilosti (46%). Zaključno, jasan je apetit i potreba za značajnim zdravstvenim poboljšanjem.

 man;runners;water;watch;bottle;training;hands;active;sport;fitness;fog;workout;athlete;jogger;fit;morning;guy;person;stadium;activity;outdoors;athletic;healthy;vapor;gadget;runner;men;wellness;people;hand;happy;health;male;sporty;outdoor;young;one;body;run;fast;muscular;running;adult;time;close up;lifestyle;smartwatch;wrishwatch;trail;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamypremium Izvor: Profimedia

91% ispitanih ljudi izrazilo je želju poboljšati barem jedan aspekt svog životnog stila direktno povezanog s njihovim zdravljem. Većina njih navodi poboljšanja u gotovo četiri (3,9) najčešće odabrane zdrave navike od onih ponuđenih u ispitivanju.

Smanjenje stresa glavni je prioritet za 43% ispitanika, a zatim ide održavanje korektne tjelesne mase kod njih 40%. Fokus na zdravu prehranu navodi 35% ispitanika, isto kao i na postizanje dovoljne količine sna dok njih 34% navodi želju na uvođenje svakodnevne tjelovježbe.

Čak 72% europskih građana priznaje kako im je potrebna dodatna motivacija ili često gube motivaciju u provođenju zdravih životnih navika. Situaciju popravljaju pametni satovi na rukama.

U prosjeku, europski korisnici pametnih satova imaju 51% veću vjerojatnost da će biti svjesni točnih ciljanih mjerenja za sve bitne zdravstvene parametre u usporedbi s onima koji ne koriste pametne satove. Dodatno, korisnici pametnih satova pokazuju 75% veću vjerojatnost poznavanja svoje ciljane tjelesne masnoće kao i 71% veću vjerojatnost poznavanja svog točnog dnevnog ciljanog unosa kalorija.

 Huawei Watch Ultimate Mount Everest_05.jpg Izvor: Huawei

Korisnici pametnih satova provjeravaju svoje temeljne zdravstvene metrike dvostruko češće od onih koji ih ne koriste. Tako prate broj otkucaja srca, zasićenost krvi kisikom i potrošene kalorije gotovo tri puta češće od osoba bez uređaja. Među dnevno praćenim mjerama prevladavaju one vezane za tjelesnu aktivnost, poglavito broj koraka u danu.

Gotovo polovica svih ispitanih korisnika pametnih satova svakodnevno prati broj koraka i trudi se ostvarivati preporučene vrijednosti što je važan korak u poboljšanju zdravlja.

Korisnici pametnih satova ozbiljno shvaćaju obavijesti o zdravlju tako da više od 74% njih traži zdravstveni savjet kada ih njihov uređaj upozori na abnormalne pokazatelje. Na kraju, sve ovo dovodi do toga da 63% ispitanika posjeti liječnika specijalista radi daljnje analize.

Impresivnih 87% ispitanih korisnika pametnih satova navodi da je usvojilo nove zdrave obrasce ponašanja na temelju informacija koje su dobili putem uređaja. U konkretnoj primjeni, to su u prosjeku dvije promjene po korisniku. Zdrave promjene kod ispitanika uključuju povećanu učestalost vježbanja (47%), duže trajanje vježbanja (41%), poboljšane navike spavanja (39%) i promjene u načinu prehrane (28%).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI