DOMAĆA APLIKACIJA: Za pametno čuvanje i upravljanje zdravstvenom dokumentacijom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOMAĆA APLIKACIJA: Za pametno čuvanje i upravljanje zdravstvenom dokumentacijom

Autor Krunoslav Ćosić

Meddox već ima 10.000 aktivnih korisnika i pohranjenih 40.000 zdravstvenih parametara

 Meddox (2).jpg Izvor: Meddox

Vrijednost sistematizirane dokumentacija je iznimno važna, čak i presudna za brigu o zdravlju. Mnogi izgube nalaze od liječničkih pregleda (statistika kaže svaka treća osoba), a drugi ne mogu na pametan način njome raspolagati.

Meddox je specijalizirana aplikacija za pametno digitaliziranje zdravstvene dokumentacije na način da prepoznaje zdravstvene parametre i ostale vrijedne informacije s najrazličitijih zdravstvenih nalaza te omogućuje korisnicima pametne zaključke o njihovom zdravlju.

Aplikacija omogućuje da korisnik uspoređuje parametre na svojim zdravstvenim nalazima s onima iz opće ili neke specifične populacije kako bi uočili eventualna odstupanja ili prepoznali mogućnost razvoja nekih bolesti.

 Meddox (1).jpg Izvor: Google Play Store

Dobra funkcionalnost aplikacije je što će uskoro, već do kraja 2022. godine, upozoravati i na potrebu odlaska na sistematske i preventivne preglede kao i podsjećati na uzimanje terapija koje su korisniku propisane od strane liječnika. Meddox kontinuirano komunicira s korisnikom, kroz korisne podsjetnike, ali i edukativne poruke o brizi za zdravlje prilagođene dobi, stanju i općenito interesu korisnika.

U Hrvatskoj svaki građanin prosječno obavi 6 do 7 liječničkih pregleda dok se u nekim državama EU taj broj penje i do 11 pregleda godišnje. Svaki pregled znači jedan zdravstveni nalaz, a „naše ankete su pokazale da u obitelji prosječno imamo i do 30-tak nalaza godišnje“, ističe mr. sc. Maja Bogović, članica Uprave Meddoxa te dodaje: „Pritom mnogi od nas brinu i o zdravstvenoj dokumentaciji drugih članova obitelji, a oni s kroničnim dijagnozama imaju i značajno više dokumentacije od prosjeka. Trećina ljudi, kaže statistika, izgubi tu dokumentaciju, a ostatak ne može na pametan način njome raspolagati.“

 Meddox Vesna Babić, Maja Bogović i Pero Hrabač.JPG
Meddox Vesna Babić, Maja Bogović i Pero Hrabač
Izvor: Tomislav Miletic/PIXSELL/PIXSELL

Vrijednost sistematizirane baze zdravstvenih podataka prepoznali su i zdravstveni djelatnici, a Meddox koriste i znanstvenici s Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Jedinstvena hrvatska aplikacija prošle je godine u inicijalnoj investicijskoj rundi prikupila je 1,5 milijuna kuna i sklopila suradnju s globalnom farmaceutskom kompanijom.

Aplikacija iznimnu pažnju posvećuje zaštiti osobnih podataka što znači da su svi pohranjeni podaci u bazi anonimizirani, a bez privole korisnika niti takvi anonimizirani podaci ne mogu biti podijeljeni ili na bilo koji drugi način obrađivani izvan aplikacije. Aplikacija Meddox se može preuzeti besplatno s Gogole Play za Android i App Store za Apple iOS uređaje na pametni telefon.

 Meddox (3).jpg Izvor: Google Play Store

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI