AKO VAS BOLE NOGE Pružite im jedinstveni odmor i masažu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AKO VAS BOLE NOGE Pružite im jedinstveni odmor i masažu

Autor Dijana Kaćanski

Ponekad u žurbi zaboravimo da posebno noge žena trpe veliko opterećenje, imamo izvrsno rješenje

 masaža nogu 1 Izvor: Jacques Alexandre / Alexandre Jacques / Profimedia

Svaka pripadnica ljepšeg spola osobito ako ima i obitelj, s početkom školske godine i nakon povratka s godišnjeg odmora svaki dan napravi bezbroj koraka u okviru svog doma, a to je često pogubno za njezine noge.

Brojne dame imaju probleme s venama na nogama pa se njima osim dugih šetnji po lagano nakošenoj površini, reducirani broj stajanja i kretanja po kući redovito preporučuje odmor i masaža nogu.

A postoje i brojna radna mjesta koja u svom opisu podrazumijevaju višesatna stajanja pa noge nakon radnog vremena trebaju posebnu njegu i odmor.

 Masažer za noge 1 Izvor: amazon

Pribrojimo li tome da je svako stopalo prava mala karta točaka koje su povezane s određenim organima u tijelu, važnost masaže stopala u svrhu uklanjanja problema postaje još važnija.

Noge trebaju relaksaciju i oporavak ne samo zbog bolova u nogama već i kao preventiva za buduće vrijeme, a ne zanemarimo pri tome i brigu za ljepotu nogu.

Masaža je 3.000 godina pr.Kr. prvotno nastala u Kini, dok je kasnije dodatno razvijana u Japanu. Iz tog razdoblja potječe i „shiatsu” masaža. Prema nekim starim zapisima masaža nogu spominje se još 2.300 godina pr.Kr. u Egiptu, a prakticirala se i u staroj Grčkoj i Rimu.

 masaža nogu 2 Izvor: Chris Rout / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon više stoljeća u kojima se ne spominje, masaža se opet s početkom renesanse počela primjenjivati i širiti zbog pozitivnih terapijskih rezultata. Od tada pa sve do danas masaža je dosta rasprostranjena i korisna.

Ukoliko su vam noge na kraju dana umorne ili otečene i ukoliko to nije veći zdravstveni problem, razmislite o pametnoj kupnji kvalitetnog masažera za noge s cijenom oko 250 eura koji će vaše noge osloboditi umora i pružiti im SPA tretman.

Masažer ergonomskog dizajna sa sklopivim dijelom neće izmasirati samo vaša stopala kao brojni uređaji na tržištu već će u isto vrijeme masirati i noge.

Postizanje multifunkcionalnog doživljaja masaže odvija se putem gnječenja i masaže valjkom za stopala, zatim masažom kucanja po petama, potpunom kompresijskom terapijom i umirujućoj terapiji grijanjem.

Prednost je ovog masažera jer može pružiti samo masažu stopala, a nakon što se gornji dio podigne za 90°, masažu možete pružiti i svojim nogama.

Zato na kraju svakog dana pružite svojim nogama odmor i masažu, osjećat ćete se bolje, a vaše noge će izgledati ljepše.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI