Uskoro ozbiljni problemi u proizvodnji pametnih telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Uskoro ozbiljni problemi u proizvodnji pametnih telefona

Autor Smartlife

Globalna nestašica čipova, uz različite industrije poput igraćih konzola i automobilsku, pogađa i industriju pametnih telefona

  Izvor: - / Stock Budget / Profimedia

Malo tko se nadao da će globalna nestašica čipova trajati i tijekom cijele 2022. godine, a izgleda da je telefonska industrija sljedeća na udaru.

Pandemija je poremetila proizvodnju čipova u prvom kvartalu 2020. godine, uzrokujući prekid u investicijama i velike fluktuacije u procesu snabdijevanja, praćene velikim rastom cijena. U isto vrijeme, opala je i potražnja za proizvodima kao što su automobili jer su ljudi uglavnom bili kod kuće, a porasla potražnja za računalima i komunikacijskom opremom.

 assembly;automation;automobile;board;business;cell;cellphone;chip;circuit;cnc;concentration;control;conveyor;detail;device;dial;electronic;employee;engineer;equipment;factory;hardware;industrial;industry;installation;job;laborer;line;machine;manufacture;manufacturing;mechanical;micro;mobile;motherboard;mounting;printed circuit board;process;production;robot;robotic;smartphone;surface;technology;tool;tweezers;ulefone;work;work wear;workplace Izvor: Ludmila Yagovitina / Stock Budget / Profimedia

Tijekom 2020. godine industrija automobila se oporavila i zahtijevala je velike količine čipova koje nije bilo moguće isporučiti jer su se proizvođači preorijentirali na druge proizvode, praveći usko grlo u cijelom lancu snabdijevanja, a samim tim i kašnjenja u isporuci.

Iako se lanac snabdijevanja polako vraća u normalu, nagomilana kašnjenja u različitim industrijama prave probleme i onemogućavaju isporuku proizvoda u obujmu koji tržište zahtijeva. Zbog toga postoje kašnjenja u isporuci računala, konzola, automobila, a uskoro ih možemo očekivati i kod pametnih telefona.

 assembly;blue;board;cell;chip;circuit;concentration;conveyor;detail;device;electronic;engineer;equipment;factory;female;gadget;girl;hardware;industrial;industry;installation;job;laborer;line;manufacture;manufacturing;micro;mobile;motherboard;mounting;printed circuit board;process;processor;production;professional;protective;screwdriver;silicon;smartphone;surface;technician;technology;tool;woman;work;worker;working;workplace;workwear Izvor: Aleksei Gorodenkov / Stock Budget / Profimedia

S druge strane, viđamo ogromne investicije u nove tvornice, kako u Kini, na Tajvanu i Americi tako i u Europi kako bi u sljedećem desetljeću bilo dovoljno čipova za sve industrije. Fokusiranje na rješavanje problema auto industrije, jedne od onih kojima je pandemija teško pala, sigurno će generirati probleme na drugim stranama.

Global Chip Shortage explained: Why Computer Chips Are So Expensive Right Now!
Izvor: Youtube

Iako tajvanske kompanije koje proizvode poluvodiče rade non-stop, potrebno je nešto duže vrijeme dok se ne postigne obujam od prije pandemije. Preorijentiranost velikog dijela proizvodnje na čipove za automobile napravit će problem kod novih modela pametnih telefona, a analitičari upozoravaju da će kriza nastaviti pogađati industriju i u drugoj polovici sljedeće godine kada su u pitanju novi čipovi i komponente.

 assembly;board;cell;chip;circuit;concentration;conveyor;detail;device;electronic;employee;engineer;equipment;factory;hardware;industrial;industry;installation;job;laborer;line;man;manufacture;manufacturing;micro;mobile;motherboard;mounting;occupation;printed circuit board;process;processor;production;professional;protective;silicon;smartphone;surface;technician;technology;tool;tweezers;woman;work;worker;working;workplace;workwear Izvor: Aleksei Gorodenkov / Stock Budget / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI