ŠUMEĆI ELIKSIR Jeste li znali da je omiljena Coca-Cola na početku bila lijek? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŠUMEĆI ELIKSIR Jeste li znali da je omiljena Coca-Cola na početku bila lijek?

Autor Davor Dakić

U svibnju 1886. godine farmaceut John Pemberton lansirao je Coca-Colu

  Izvor: Profimedia

U vrijeme kad je predstavljena, Coca-Cola se prodavala kao lijek. Zvali su ju šumeći lijek, zbog prskanja mjehurića. Ipak, recept za Coca-Colu osmislio je ljekarnik i poslovni čovjek Asa Candler. Svoj recept je Candler prodao Pembertonu za 2300 dolara, smatrajući kako je sklopio dobar ugovor.

Već četiri godine kasnije Coca-Cola u Americi postaje najpopularniji napitak, a popularnosti je pomogao agresivni marketing. U periodu od 1890. do 1900. godine promet ovog napitka povećao se za 4000 posto. Do današnjeg dana formula za Coca-Colu smatra se najstrože i najbolje čuvanom tajnom, a pohranjena je u trezoru.

 USA;CD;LANDSCAPE FORMAT;Art;1960S;20TH CENTURY;2ND MILLENNIUM A.D.;ACRYLIC ON CANVAS;DRAWING;GRAPHIC ART ; GRAPHIC ARTS;HAND DRAWING;PAINTING (OBJECT);PAINTING (TECHNIQUE);PENCIL DRAWING;PRINTED GRAPHICS;SILKSCREEN;ACRYLIC;AMERICAN ART;AMERICAN ART (USA);ART;BEVERAGES;BOTTLE;COCA-COLA;COLA (BEVERAGE);FOODSTUFFS;POP ART;STIMULANTS ; LUXURY FOODSTUFFS;ANDY WARHOL;category_code_art Izvor: Profimedia

U 2020. godini Coca-Cola je bila brand broj jedan u SAD-u, a u svijetu se nalazi na 12-om mjestu. Na vrhu su Apple, Google, Microsoft, Amazon, LVMH, Alibaba, AT&T, Facebook, Johnson & Johnson, Walmart i Verizon te zatim Coca-Cola.

U nastavku donosimo neke od zanimljivih fotografija na kojima se pojavljuje ili oglašava Coca-Cola.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI