PRVO SU PRODAVALI MLINCE ZA PAPAR Ovako je Peugeot izgledao prije više od 100 godina | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRVO SU PRODAVALI MLINCE ZA PAPAR Ovako je Peugeot izgledao prije više od 100 godina

Autor Krunoslav Ćosić

Ipak, povijest Peugeota počinje puno ranije, dok su proizvodili kuhinjsku opremu i ručni alat, a tek kasnije su došli bicikli i automobili

  Izvor: Profimedia

Tvrtka koja prethodi današnjem Peugeotu osnovana je 1810. godine, a proizvodili su alat i dodatke za kuhinju – jedan od bitnijih proizvoda su mlinac za papar i sol. 1882. godine uslijedila je proizvodnja bicikala.

 adjustable;adjustment;chef;cooking;course;crank;cranking;decoration;decorative;design;elegance;emblematic;equipment;flavor;flavorful;flavoring;food;grind;grinder;grinding;handcranked;handheld;iconic;isolated;jewel;kitchen;knobs;manual;manual mill;manually operated;mechanism;mill;natural;paris;pepper;pepper mill;peugeot;peugeot mill;product;product design;reservoir;salt;smooth;spice;spices;steel;table mill;turned;wood Izvor: Profimedia

1896. godine Peugeot prestaje koristiti Daimlerove usluge i predstavljaju svoje prve proizvedene motore. Zatim su uslijedila mnoga poboljšanja: motor su pozicionirali ispod haube (ispred kabine), a do tada se motor nalazio u podnožju automobila. Uslijedio je volan, a automobili su postali sličniji današnjim automobilima.

Vratimo se natrag. Te 1896. godine Armand Peugeot osnovao je vlastitu tvrtku pod nazivom Société Anonyme des Automobiles Peugeot, a tvrtka se fokusirala isključivo na proizvodnju automobila. U 1974. godini Peugeot kupuje 30 posto udjela u Citroënu, a dvije godine kasnije preuzimaju u potpunosti Citroën. Obje tvrtke postaju dio grupe PSA Peugeot Citroën, a do danas su uspjeli zadržati odvojeni identitet za obje marke automobila.

 Peugeot Bebe na stazi u Brooklandsu (1920. godine)
Peugeot Bebe na stazi u Brooklandsu (1920. godine)
Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI