PONOVO OTKAZAN OKTOBERFEST Ništa od ispijanja hektolitara piva | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PONOVO OTKAZAN OKTOBERFEST Ništa od ispijanja hektolitara piva

Autor Krunoslav Ćosić

Njemački Oktoberfest ponovno je zbog korone otkazan, a to znači i da se uz pivo neće pojesti niti oko 500.000 pilića. Ali, gube se i mobiteli

  Izvor: Profimedia

Drugu godinu za redom otkazan je najveći Volksfest na svijetu – festival piva, objavio je premijer bavarske države Markus Soeder. Oktoberfest neće se niti ove godine održati u Munchenu (planiran je od 25. rujna do 10. listopada 2021.), a u vrijeme dok se održavao sajam je trajao od 16 do 18 dana. Prošle je godine trebao trajati od 19. rujna do 4. listopada.

 Markus Soeder
Markus Soeder
Izvor: Profimedia

Počinjao bi sredinom ili krajem rujna te bi trajao do prve nedjelje u listopadu (oktobru). Originalno, Oktoberfest je trajao 16 dana, do prve nedjelje u listopadu, ali je od 1994. godine raspored izmijenjen, nakon što su se dvije Njemačke ponovo ujedinile.

Godišnje ovaj događaj u bavarskom gradu posjećuje više od šest milijuna ljudi iz cijelog svijeta. Inače, lokalno se sajam zove d’Wiesn, prema kolokvijalnom nazivu sajmišta, Theresienwiese, na kojem se održava (to je inače livada). Održava se od 1810. godine u čast kralja princa Ludviga koji se tada vjenčao s princezom Theresom von Sashen-Hildburghausen, a uz Munchen i u drugim se gradovima održava Oktober fest, po uzoru na izvorni.

 amusement park;bavaria;celebrations;city living;copy space;decoration;distant;entertainment;escape;excitement;festival;festive;fun;germany;glowing;landmark;leisure;lighting;munich;night;nightlife;nobody;oktoberfest;outdoors;people in the background;recreation;scenics;sightseeing;traditional culture;travel destination;travel;vacation Izvor: Profimedia

Njemački ikonski festival piva Oktoberfest mjesto je na kojem se toči i popiju hektolitri posebnog piva Wiesn s većim postotkom alkohola (6-7%). Tijekom 16 dana festivala posluži se oko 7 milijuna litara piva, a posjetitelji uživaju i u brojnim atrakcijama poput zabavnih vožnji, igara, a dostupna je i široka paleta tradicionalnih namirnica.

Uz pivo, pije se i šampanjac, vino, kava, voda i limunada. Pojede se 200.000 pari kobasica, pola milijuna pilića, oko 90 pečenih volova te oko 50.000 kilograma ribe. Kad se popije, nekima se dogodi da izgube svoje stvari, a prijavi se i do 4000 takvih slučajeva po jednom održavanju festivala.

 alcohol;alcoholic beverage;alcoholism;asia;asian;attraction;audience;autumn;background;band;bavaria;beer;carnival;celebrate;celebration;citizen;color;crowd;culture;drink;europe;festival;firmly;food;fun;german;germany;good;group;hacker;happiness;indoors;leisure;marquee;mood;move;munich;october;octoberfest;oktoberfest;party;people;pleasure;solid;state;tent;tourism;traditional;travel;vacation Izvor: Profimedia

Među prijavljenima su i mnogi mobiteli, što je uzlazni trend u posljednjim godinama, stoji na službenoj stranici festivala. Čak 80 posto pronađenih stvari, koje se nalaze u službenom uredu, nikada ne pronađe svojeg vlasnika.

Inače, nije ovo prvi put da se Oktoberfest ne održava – nije održan od 1854. do 1873. zbog velike epidemije kolere, ali ni tijekom dva svjetska rata. Festival piva otvara se subotom točno u 12:00 sati u šatoru Schottenhammel; gradonačelnik otvara prvu bačvu piva uz povik "O'zapft is!", što znači "Otvoreno je!".

 Young Adult;Woman;Female;Caucasian;Pretty;Beautiful;Wearing;Costume;Oktoberfest;German Culture;Celebration;Event;Traditional Clothing;Dress;Culture;Dirndl;Blue;Posing;Holding;Pretzel;Cleavage;Cut Out;Isolated;White Background Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI