SVI PRIČAJU O TOME, ALI NISU VIDJELI Evo kako izgleda sučelje sporne aplikacije Cijepise | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SVI PRIČAJU O TOME, ALI NISU VIDJELI Evo kako izgleda sučelje sporne aplikacije Cijepise

Autor Krunoslav Ćosić

Posljednjih je dana platforma Cijepise pod udarom mnogih kritika – ako ju niste koristili, ali zanima vas, donosimo sve slikom na sliku

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Na web adresi https://cijepise.zdravlje.hr/ smještena je aplikacija namijenjena za prijavu na cijepljenje protiv Covid-19 bolesti. Na istom su mjestu objašnjene mnoge stvari:
• što je cijepljenje
• zašto se treba cijepiti
• tko se treba cijepiti
• kako se provodi cijepljenje
• gdje se provodi cijepljenje
• kako se prijaviti na cijepljenje
• kako otkazati termin u slučaju spriječenosti
• što ako sam trudna ili dojim
• je li cjepivo sigurno
• jesu li moguće nuspojave

  Izvor: Zdravlje.hr

Sve osobe koje se prijave za cijepljenje bit će upisane u jedinstveni popis. Za cijepljenje se možete prijaviti:

1. Prijavom kod svojeg liječnika obiteljske medicine
2. Putem internetske stranice cijepise.zdravlje.hr
3. Pozivom na besplatni broj telefona 0800 0011

Kao što možete vidjeti na snimci web stranice, prilikom prijave je potrebno unijeti svoj OIB ili MBO, datum rođenja, označiti da niste robot, a zatim će se na sljedećoj stranici pojaviti unos još nekoliko podataka (broja mobitela, e-mail adrese). Na e-mail ćete dobiti potvrdu da ste se uspješno prijavili, a dobit ćete i broj vaše prijave.

  Izvor: Zdravlje.hr

Nakon što vam se dodijeli termin za cijepljenje, na vašu e-mail adresu stići će (s adrese [email protected]) obavijest o tome. U samom e-mailu pisat će zahvala što ste se prijavili na cijepljenje te redni broj prijave. Piše i naziv cjepiva s kojim će se provesti cijepljenje, a zatim i lokacija cijepljenja. U Zagrebu je to (točno ovako piše):

Avenija Dubrovnik 15 – Velesajam paviljon 6, Zagreb (Avenija Dubrovnik 12,)

  Izvor: Zdravlje.hr

Prvi dio je ispravno napisan; Zagrebački Velesajam zaista se nalazi na adresi Avenija Dubrovnik 15, ali ostaje nejasno zašto se u zagradi navodi Avenija Dubrovnik 12. Što je najzanimljivije, to je parni broj, što znači da se ne nalazi na istoj strani avenije. Odete li na tu adresu, tamo ćete pronaći Poreznu ispostavu Novi Zagreb. Trebamo li napomenuti da zbog ovog propusta možda zakasnite na svoj termin za cijepljenje. A to znači da ćete ponovo doći na red tek kad cjepivo prime svi poslije vas prijavljeni.

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Zanemarimo li taj zbunjujući dio, u nastavku je napisan termin u kojem će se cijepljenje provesti (datum i točno vrijeme; u našem primjeru u 16:42 sata). Od tog trenutka imate 24 sata za potvrdu termina koji vam je poslan. Ukoliko vam termin odgovara, potrebno je kliknuti na link koji ste dobili u tom dijelu e-maila.

Na sljedećem koraku, nakon što potvrdite da vam termin odgovara, dobit ćete poruku:
Poštovani potvrdili ste termin za cijepljenje. Molimo Vas da dođete u navedeni termin te lokaciju cijepljenja naznačenu u e-mailu narudžbe.

  Izvor: Zdravlje.hr

Ako ne potvrdite predloženi termin u roku od 24 sata od primitka e-maila, nemojte dolaziti na cijepljenje jer će u vašem terminu biti pozvana druga osoba. Novi termin cijepljenja zaprimiti ćete na isti način kada bude moguće. To je jasno i naznačeno u poruci koja završava sa zamolbom:

Molimo Vas da poštujete dogovoreni termin za cijepljenje te da dođete točno na vrijeme (nije potrebno dolaziti ranije) kako bismo izbjegli stvaranje gužvi te Vas molimo da se pridržavate propisanih epidemioloških mjera: nošenje zaštitne maske, održavanje fizičkog razmaka te učestalo pranje ruku.
Unaprijed zahvaljujemo!
S poštovanjem,
Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Uz istu proceduru, dobit ćete i drugi e-mail u kojem vam se predlaže termin za drugu dozu cijepljenja te je potrebno obaviti istu proceduru, to jest samo kliknuti na link u e-mailu, kako bi se potvrdio predloženi termin cijepljenja.

  Izvor: Zdravlje.hr

 disease;measles;science;strain;medicine;sars-cov-2;infusion;treatment;detail;jab;network;population;immunity;injection;hospital;health;blue;drug;care;vaccination;laboratory;vaccine;immunization;medication;doctor;lab;virus;nurse;patient;trial;prevention;research;medical;shot;gloves;dose;covid-19;coronavirus;corona;syringe;clinic;bottle;spread;clinical;equipment;flu;antibodies;ampoule;remedy;bamlanivimab;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI