KORIŠTENJEM 100% RECIKLIRANE ILI PAPIRNATE AMBALAŽE: Kutije pametnih telefona spasile 45.000 stabala | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KORIŠTENJEM 100% RECIKLIRANE ILI PAPIRNATE AMBALAŽE: Kutije pametnih telefona spasile 45.000 stabala

Autor Davor Dakić

Primjenom održivih načina moguće je znatno smanjiti utjecaj na okoliš

  Izvor: Samsung

Od 2016. godine, kad je predstavljen Samsung Galaxy S7 model, sa svakom sljedećom generacijom pametnih telefona iz Galaxy S serije Samsung je razvijao svoje pakiranje prema ekološkim standardima.

Dovelo je to do toga da pakiranje najnovije S21 serije pametnih telefona sadrži samo 4% plastike i 58% papira koje je korišteno u ambalaži Galaxy S7 serije. Smanjenjem količine otpada po jedinici pakiranja za čak 49% godišnje se sačuva oko 45.000 stabala. Samsung je time smanjio emisiju ugljika pri razvoju ambalaže za 50% u usporedbi s Galaxy S7 serijom.

  Izvor: Samsung

Pariškim sporazumom zemlje diljem svijeta složile su se da je nužno poduzeti određene promjene kako bi se smanjile emisije ugljika te ograničio porast globalne temperature koji izaziva ekstremne vremenske uvjete – od velikih temperaturnih razlika do suša.

Samsung je već u 2020. godini uspio smanjiti planirani utjecaj koristeći 100% recikliranu ili papirnatu ambalažu iz održivih izvora. Novi modeli koriste kutiju izrađenu od valovitog kartona, umjesto tvrdog papira, što povećava mogućnost njenog recikliranja.

Poznato je da je početkom ove godine Samsung u pakiranjima serije Galaxy S21 izostavio punjač i slušalice, čime se i samo pakiranje smanjilo što se tiče obujma. Time Samsung želi promovirati ekološki prihvatljive navike i potaknuti na ponovnu upotrebu i recikliranje sve korisnike Galaxy pametnih telefona.

Svi kod kuće u ladicama imamo barem nekoliko punjača, koji stoje neiskorišteni ili pak završavaju u smeću. Spomenimo i kako je novi model S21 jeftiniji u odnosu na prethodnika, što znači da Samsung nije iskoristio priliku za dodatnu zaradu na korisnicima (ušteda se kreće od cca 500 do 1000 kuna, ovisno o modelu).

  Izvor: Samsung

Za svoje rješenje minimalističkog dizajna pakiranja te promjenom materijala korištenih tijekom proizvodnje, distribucije, uporabe i odlaganja proizvoda, Samsung Galaxy S21 pametni telefoni od britanske neprofitne udruge Carbon Trust dobili su certifikat koji potvrđuje smanjenje ugljika pri razvoju ambalaže u odnosu na modele iz prethodne S serije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI