U MJESECIMA KOJI SU ISPRED NAS: Svijetu prijeti velika nestašica čipova | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U MJESECIMA KOJI SU ISPRED NAS: Svijetu prijeti velika nestašica čipova

Autor Ivan Vukić

Samsung upozorava da će tijekom ovog tromjesečja imati velike probleme s isporukom čipova

  Izvor: Shutterstock

Manjak u isporuci čipova utjecat će ne samo na tržište na kojem će kasniti isporuka nego i na Samsungove poslovne rezultate. Globalna nestašica čipova natjerala je Samsung da krene u pregovore s dobavljačima čipova kako bi se umanjio utjecaj nestašice na globalno tržište.

 electronics,data,iot,manufacturing,nanotechnology,things,communi Izvor: Shutterstock

Zabrinutost zbog nestašice čipova već su istaknule i druge kompanije, a što naročito utječe na automobilsku industriju koja je početkom 2020. godine (u vrijeme lockdowna) potpuno zaustavila svoje proizvodne pogone, pa samim time i narudžbe. U međuvremenu, druge grane industrije su se puno brže oporavile i krenule s proizvodnjom, a automobilska industrija stavljena je na čekanje.

Velika potražnja kineskih kompanija za čipovima (naročito Huaweija, kojem je blokiran pristup na svjetskom tržištu zbog američkih sankcija) utječe ne samo na manjak čipova nego i na cijene, što će već u ovoj godini dovesti do povećanja cijena različitih uređaja.

Zbog manjka čipova Samsung razmatra odluku odgode lansiranja svojeg sljedećeg flahship telefona Galaxy Note21, planiranog za kolovoz ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI