MOGUĆE JE OSTVARITI BOLJE POSLOVNE REZULTATE Čak i u vremenu nestašice poluvodiča | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MOGUĆE JE OSTVARITI BOLJE POSLOVNE REZULTATE Čak i u vremenu nestašice poluvodiča

Autor Krunoslav Ćosić

Prema predviđanjima MMF-a globalna ekonomija će rasti 5,9%

 huawei-matebook-x-pro-id-2@2x.jpg Izvor: Huawei

Glavni pokretač rasta je pojačana potražnja za visokotehnološkim proizvodima i digitalnom
infrastrukturom. Huawei Technologies smatra kako će ulaganje u digitalne tehnologije te ubrzavanje digitalne transformacije, čak i u vremenu nestašice poluvodiča, dovesti do boljih poslovnih rezultata te da će prednosti ubrzane digitalizacije nadmašiti eventualne rizike.

Ključan korak je odabir kompatibilne i kvalitetne tehnologije s kojom će tvrtke uspješno premostiti digitalni jaz te biti ukorak s vremenom. Gospodarska zatvaranja zemalja smanjile su proizvodne kapacitete industrije između 30 do 50 posto.

Istovremeno, rast cijena sirovina poput bakra, čelika, zlata, aluminija i rijetkih metala dodatno su pogodile ovaj dio ekonomije. Iako su TSMC, Intel te Samsung najavili povećanje proizvodnje, rezultati tih poteza bit će vidljivi tek za par godina, navode u Huaweiju.

 Čipset čipovi poluvodiči (3) Izvor: Aleksey Popov / Stock Budget / Profimedia

Istovremeno, pojavili su se i problemi s rastućom potražnjom. Prema predviđanjima MMF-a iz listopada ove godine, globalna ekonomija će rasti 5,9 posto, a glavni pokretač tog rasta pojačana je potražnja za visokotehnološkim proizvodima te digitalnom infrastrukturom kao rezultat promjene u ponašanju potrošača i sve prisutnog rada od kuće.

Nesigurnost još vlada u poslovnom svijetu i potrajat će i tijekom 2022., iako se naziru znakovi oporavka. Jedan od razloga nestašice poluvodiča ostaju problemi na strani ponude. Naime, pandemija je značajno utjecala na nestabilne lance opskrbe te rapidne promjene u ponudi i potražnji.

IDC-jev Global Performance Index pokazuje kako kompanije usvajanjem tehnologije u svojim procesima uvijek postižu bolje rezultate od svojih konkurenata koji tako postaju žrtve „digitalnog jaza“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI