GLOBAL MOBILE BROADBAND FORUM U svijetu je 176 5G mreža | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GLOBAL MOBILE BROADBAND FORUM U svijetu je 176 5G mreža

Autor Krunoslav Ćosić

Komercijalne 5G mreže imaju 500 milijuna korisnika

 Global Mobile Broadband Forum 2021 Dubai (2) Izvor: Huawei

Što se tiče globalnog razvoja 5G mreža, u potrošačkom su prostoru prosječne brzine preuzimanja na 5G mreži otprilike 10 puta veće od onih na 4G-u, što je potaknulo šire prihvaćanje aplikacija na VR tehnologiji ili emitiranja snimaka u 360 stupnjeva.

5G ulazi i u poslovni sektor - već postoji 10.000 projekata koji koriste B2B 5G aplikacije (5GtoB). 5G aplikacije u industrijama poput proizvodnje, rudarstva i brodogradnje su već prošle testiranja i uveliko se primjenjuju.

 Ken Hu Dubai Global Mobile Broadband Forum Izvor: Huawei

Dio je to iznesenih informacija na 12. godišnjem Global Mobile Broadband Forumu (MBBF) koji se održava u Dubaiju u organizaciji Huaweija. Na forumu je govorio rotirajući predsjednik Huaweija Ken Hu:

"U samo pet godina komercijalne implementacije, 5G je korisnicima pružio značajne prednosti u mobilnom iskustvu, a već počinje i podupirati različite industrije diljem svijeta. Napredak je bio mnogo brži nego što smo očekivali, posebno u pogledu pretplatničke baze, pokrivenosti mrežom i ogromnom broju 5G terminala na tržištu."

 Ken Hu, Huawei
Ken Hu, Huawei
Izvor: Huawei

Tri područja mogućnosti bit će pokretači sljedeće faze rasta 5G-a, uključujući XR usluge, B2B tržište i razvoj rješenja s niskom emisijom ugljika, istaknuo je Hu, ali je i dodao kako uz stabilan napredak postoje neka područja koja se mogu poboljšati: "Trenutno je više od polovice ovih 10.000 5GtoB projekata u Kini. Već imamo ogroman broj primjera upotrebe, ali moramo izgraditi održive poslovne slučajeve."

Industrija prvo mora pripremiti mrežnu infrastrukturu, uređaje i sadržaj za eksplozivan rast u proširenoj stvarnosti (XR). Kako bi podržale nesmetano XR iskustvo temeljeno na oblaku, mrežne infrastrukture moraju osigurati brzine preuzimanja veće od 4,6 Gbit/s s latencijom ne većom od 10 milisekundi. U rješavanju spomenutih izazova pomoći će 5,5G.

 Global Mobile Broadband Forum 2021 Dubai (3) Izvor: Huawei

 Global Mobile Broadband Forum 2021 Dubai (4) Izvor: Huawei

 Global Mobile Broadband Forum 2021 Dubai (5) Izvor: Huawei

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI