NOVA POSLOVNA STVARNOST Kombinacija rada na daljinu i rada licem u lice | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVA POSLOVNA STVARNOST Kombinacija rada na daljinu i rada licem u lice

Autor Krunoslav Ćosić

Fleksibilnost je ključ hibridnog rada, pokazuju istraživanja, ali postoji i druga strana

 Hibridni rad 1.jpg Izvor: Microsoft

Više od 70 posto zaposlenih žele zadržati mogućnost fleksibilnog rada na daljinu. 66 posto donositelja poslovnih odluka planira preurediti fizičke uredske prostore kako bi bolje odgovarali hibridnom radnom okruženju. Podaci su jasni: ekstremna fleksibilnost i hibridni rad definirat će radno mjesto nakon pandemije, pokazuju rezultati Microsoftovog istraživanja.

Anketa je pokazala i da više od 65 posto zaposlenih smatra kako im nedostaje provođenje više vremena licem u lice s članovima svog tima. Definiranje hibridnog rada zato treba krenuti od rješavanja tog „hibridnog paradoksa“, a lideri moraju uzeti u obzir i podatak da je prema Gartnerovom istraživanju čak 39 posto zaposlenih spremno dati otkaz ako poslodavac bude inzistirao da se u punom kapacitetu vrate u ured.

 6
6
Izvor: Microsoft

Fleksibilnost i prilagodljivost bit će ključni kod budućeg zapošljavanja i ocjenjivanja privlačnosti poslodavaca, što bi zaposlenici mogli uzimati u obzir. Toga su svjesni i menadžeri jer u Work Trend Index istraživanju se čak 66 posto izjasnilo kao pristalice veće fleksibilnosti i redizajniranja radnih prostora da budu pogodniji za hibridni rad.

Pri prilagodbi radnih procesa i ureda za hibridni rad fokus bi trebao biti na milenijalcima jer će do 2025. upravo oni činiti 75 posto cjelokupne svjetske radne snage, i to na svim pozicijama, od početničkih do menadžerskih.

 Ured zaposlenici (1) Izvor: chadchai krisadapong / Panthermedia / Profimedia

Milenijalci sve što rade žele raditi u skladu sa svojom osobnošću i žele potpunu fleksibilnost, i to bez truda da takvo okruženje moraju stvarati sami.

I sam način na koji radimo već se promijenio. Ljudi više ne rade isključivo od 9 do 17 za svojim radnim stolom pet dana u tjednu već su mobilni i rade u pokretu. Sve više tvrtki zaposlenicima daje fleksibilnost da, kada žele, rade u modernim uredima s alatima za digitalnu suradnju, koji brišu geografske granice.

 Teams-sa-avatarima.jpg Izvor: Microsoft

Ali, hibridni rad ima i svoje izazove. Sudionici sastanaka koji se uključuju s udaljene lokacije mogu se osjećati „nevidljivo“ i kao da se njihov glas ne čuje dok se sudionici sastanka uživo trude uključiti ih, no bezuspješno jer često prostori za sastanke nisu opremljeni odgovarajućim softverom i hardverom koji bi omogućili učinkovite hibridne sastanke.

Rješenje u takvim situacijama su tehnološki alati koji će pomoći ljudima u navigaciji i udaljenim i hibridnim radnim okruženjima - npr. Together Mode, Microsoft whiteboard u Teamsima i sobe Microsoft Teamsa sa značajkama kao što je inteligentno snimanje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI