PROMJENE U OFFICE APLIKACIJAMA Stigle su nove opcije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PROMJENE U OFFICE APLIKACIJAMA Stigle su nove opcije

Autor Smartlife

Sve je drugačije i u skladu s novim Windows 11 OS-om

 Office-2021-premijera-5.-oktobar-nove-opcije.jpg Izvor: Microsoft

Korisnici Microsoft 365 Enterprise i Pro pretplata krajem studenog 2021. dobili su novu verziju Office paketa, a nedugo zatim ona je stigla i kućnim korisnicima. Jedna od upečatljivih promjena je novi vizualni dizajn, facelift prepoznatljivog paketa Office aplikacija u skladu s Windows 11 vizualnim promjenama.

Office 2021 vs Microsoft 365
Izvor: Youtube

Microsoft je implementirao obećane promjene kod pretplatnika 365 paketa dajući korisnicima jednostavniji, stilizirani izgled u svim aplikacijama kao što je to uradio i na Android OS-u. Pored vizualnih promjena koje preslikavaju one s Windows 11 OS-a, Office 365 je dobio i neka funkcionalna unaprjeđenja, bez obzira na kojoj verziji Windows OS-a ga koristite.

Ideja novog interfejsa je osigurati "prirodnije i konzistentnije" iskustvo na svim aplikacijama. Quick Access paleta s najčešće korištenim prečicama je skrivena, ali ju možete vratiti desnim klikom na prostor u gornjem lijevom dijelu prozora i odabirom opcije Show Quick Access Toolbar.

Sinkronizacija koja baš i ne radi

Iako Microsoft kaže da bi se Office aplikacije trebale sinkronizirati s Windows temom, to se ne događa s Windows 10 i Office 365 Family pretplatom. Naime, aplikacije zadržavaju onaj sivkasti izgled bez obzira na temu vašeg OS-a. S druge strane, možda je u pitanju bug koji se događa samo nama dok to kod drugih korisnika funkcionira jer ipak je u pitanju Microsoft proizvod.

Ukoliko vam se ne sviđaju vizualne promjene možete u bilo kojoj Office aplikaciji odabrati File pa u Account i pod Office Themes odabrati Colorful kako bi se vratio koliko-toliko poznati izgled. Sinkronizacija s Windows temom bi trebala utjecati i na prikaz kada padne mrak kako bi manje opterećivala vaše oči, posebno ako već morate raditi kasno navečer.

Iako ovaj izgled ne mijenja puno toga kod Office paketa, ipak je u pitanju dobrodošla promjena za aplikacije čiji izgled već neko vrijeme nije dobio ozbiljnije promjene.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI