MEĐU TOP 5: Ovaj brend telefona je u Europi imao rast od 116 posto | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MEĐU TOP 5: Ovaj brend telefona je u Europi imao rast od 116 posto

Autor Krunoslav Ćosić

Honor nastavlja svoju ekspanziju, nakon velikog uspjeha u Kini - zauzeli su peto mjesto

 HONOR Magic6 Lite (2).jpg Izvor: Honor

Unatrag nekoliko tromjesečja Honor sve više povećava svoj udio na tržištima pametnih telefona - u Kini su ili prvi ili dijele prvo mjesto, a koliko su dobro prihvaćeni i u Europi govori podatak o poslovanju u četvrtom tromjesečju 2023. godine.

U odnosu na isto razdoblje u 2022. godini Honor je povećao svoje isporuke za čak 116 posto, s pola milijuna telefona na 1,1 milijuna. Za 300 posto su povećali svoj tržišni udio na "starom kontinentu", s 1 na 3 posto, pokazuju podaci koje je objavio Canalys.

Nedavni dolazak modela Honor Magic V2 i Porsche Design verzije tog modela predstavljenog u siječnju u Porsche Experience Centru u Leipzigu te najava novih modela u Barceloni tijekom Mobile World Congressa krajem veljače Honoru će zasigurno dati dodatni vjetar u leđa.

 Isporuke pametnih telefona i godišnji rast u Europi (bez Rusije) u Q4 2023.jpg
Isporuke pametnih telefona i godišnji rast u Europi (bez Rusije) u Q4 2023
Izvor: Canalys

Za brend koji samostalno djeluje tek nekoliko godina ovo je veliki uspjeh, naročito što je u četvrtom kvartalu prošle godine u Europi zabilježen pad isporuka za 3 posto, na godišnjoj razini.

U 2024. godini se očekuje oporavak tržišta, a Honor je fokus stavio na umjetnu inteligenciju i značajke usmjerene na korisnika, čime postavlja temelje za trajni uspjeh i utjecaj u oblikovanju budućih trendova pametnih telefona.

 Honor Magic V2 (1).jpg Izvor: Honor

Uz Honora, koji je u Q4 2023 jedini imao troznamenkasti rast isporuka pametnih telefona 116 posto, rast je ostvarila i Motorola pozicionirana na 4. mjestu - imaju plus od 73 posto, rast s 1,2 na 2 milijuna isporuka te udjela na tržištu s 3 na 5 posto.

Apple je imao rast od 1 posto, zauzeo je prvo mjesto na listi, dok su Samsung na drugom i Xiaomi na trećem mjestu imali pad od 12 odnosno 10 posto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI