TONY RAN: Honor radi na poboljšanju iskustva sklopivih telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TONY RAN: Honor radi na poboljšanju iskustva sklopivih telefona

Autor Krunoslav Ćosić

U Leipzigu nam je Tony Ran otkrio Honorove planove za 2024. godinu

 Tony Ran, Honor Europe (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Tony Ran je veteran u telekomunikacijskoj industriji s više od 15 godina iskustva, od čega je devet proveo u Honoru u kojem je predsjednik za Europu. Vodi razvoj strategije za Honor Europe, s fokusom na poticanje poslovnog rasta, osiguravanje strateških partnerstava s distributerima i produbljivanje postojećih odnosa s telekom operatorima u cijeloj regiji.

Inovacije su prva asocijacija na Honor unatrag nekoliko godina, kako se od 2020. osamostalio od Huaweija te nastupa kao potpuno neovisna tvrtka. Već su ostvareni mnogi uspjesi – u 2023. je Honor Magic5 Pro proglašen pametnim telefonom s najboljom kamerom, a veliku pozornost privukao je novi sklopivi model Honor Magic V2 s debljinom i masom kojom se izjednačio s flagship modelima.

 Porsche Design Honor Magic V2 & Honor Magic V2  (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Najnovija vijest vezana uz Honor svakako je suradnja s poznatom tvrtkom iz koje je nastao model Porsche Design Honor Magic V2 koji pozornost privlači svojim dizajnom, ali i značajkama, a ugrađen je 1 TB memorije, uz 16 GB radne. Telefon će se moći kupiti u trgovinama Porsche Design. S Tonyjem smo razgovarali u Leipzigu, u sjedištu Porscheove tvornice u kojoj se proizvode Macan i Panamera, prilikom europske premijere dva nova modela telefona.

Što se tiče poslovanja u 2024. godini Honor je optimističan u pogledu rasta, s naglaskom na inovacijama, posebno u AI, za koju se očekuje da će potaknuti nova korisnička iskustva i zamah u industriji.

„Mislim da dolazi puno promjena i u hardverskoj perspektivi, a također i u pogledu softvera. Posljednja, najnovija vruća tema je umjetna inteligencija te Smatram da će takve stvari potaknuti industriju na novi zamah, novu prekretnicu“, kaže Toni te nastavlja o tržišnoj strategiji.

 Tony Ran, Honor Europe (1).jpg
Tony Ran, Honor Europe
Izvor: Krunoslav Ćosić

Za Honor je izuzetno bitno lansiranje novih proizvoda i tržišna strategija jer paze o vremenu lansiranja proizvoda na različitim tržištima, uključujući Europu, i Honorov pristup pružanju optimalnog korisničkog iskustva.

U tvrtki ozbiljno shvaćaju Zakon o ekološkom dizajnu, s ciljem da potrošačima pruže popravljive i održive uređaje. Fokus je na ponudi kvalitetnih proizvoda, a ne na preplavljivanju tržišta brojnim opcijama.

Iako su već postigli veliki napredak na tržištu sklopivih telefona prostora za razvoj ima još uvijek, a kao komponente koje još treba usavršiti svakako su baterija i ekran. Na polju baterije Honor je već napravio velike ustupke te silicij-ugljik baterija u modelu Honor Magic V2 ima debljinu od oko 2,7 mm, zbog čega je u kućište smješten ukupan kapacitet od 5000 mAh. Očekuje se da će ova tehnologija biti integrirana u više Honorovih uređaja, poboljšavajući gustoću energije i ukupne performanse uređaja.

 Mateja Porkolabić, Honor, Porsche Leipzig (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

 Mateja Porkolabić, Honor, Porsche Leipzig (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Magic V2 kasni s dolaskom u Europu, u njega je ugrađen sad već stari(ji) hardver poput Snapdragon 8 Gen 2, a ne Gen 3. „Lansiranje u Europu smo odgodili jer smo željeli da postoji naše jamstvo korisničkog iskustva kako bi korisnik dobio najbolje što može dobiti. Model će sigurno dobiti nadogradnju sadašnje verzije Android 13 na 14, a trebalo bi biti ukupno četiri do pet godina ažuriranja. Što se tiče Honora predani smo uvođenju sklopivih proizvoda u mainstream. To je jedan od, recimo tako, ključnih smjerova koje guramo na tržište iz druge perspektive. Smisao sklopivih telefona je u mogućnostima koje pruža mobilni ured i najviše će iz njih izvući korisnici koji rade u velikim kompanijama i kojima je korisničko iskustvo izuzetno bitno kako bi olakšali svoj radni dan i multitasking.“

Tony Ran ističe da im je njemačko tržište i B2B suradnja izuzetno bitna. „Njemačka je naše europsko sjedište i jasno je kolika je važnost ovog tržišta za nas. Radimo na uspostavljanju stabilne i dugoročne prisutnosti na tržištu, uključujući partnerstva s operaterima za B2B inicijative.“

 Porsche Design Honor Magic V2 & Honor Magic V2  (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Jednako je bitna za Honor i usklađenost s propisima i mogućnost popravka uređaja te se Honor aktivno priprema za nove europske propise o popravljivosti uređaja i ekološkoj prihvatljivosti. Na ove propise gledaju kao na priliku da se usredotoče na proizvodnju kvalitetnih uređaja usmjerenih na korisnika:

„Naša linija proizvoda i također naš razvojni centar zajedno s nama već radi na tome te od prošle godine zapravo to shvaćamo prilično ozbiljno. Mi otvoreno prihvaćamo europske propise te brinemo za mogućnost popravka i dugovječnost uređaja i ponudit ćemo više kanala za potrošače koji žele popravljati uređaje, a pri tome ćemo ih i educirati i ponuditi im prave alate“, zaključuje Tony Ran najavljujući za Mobile World Congress krajem veljače u Barceloni nove i uzbudljive uređaje.

 Porsche Design Honor Magic V2.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI