PRODAJA PAMETNIH SATOVA: Što nas čeka u 2024? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRODAJA PAMETNIH SATOVA: Što nas čeka u 2024?

Autor Krunoslav Ćosić

Predviđa se da će se pametni satovi oporaviti u 2024. s rastom od 17%

  Izvor: Profimedia

Canalysova nedavna globalna analiza tržišta nosivih uređaja predviđa porast od 2% u 2023., što će ukupno iznositi 186 milijuna jedinica. Ovaj rast prvenstveno je potaknut značajnim skokom od 22% u osnovnim isporukama satova na tržištima u razvoju, posebice u Indiji.

Povećanje učinkovito uravnotežuje smanjenje prodaje pametnih satova od 9% i smanjenje isporuka jednostavnih pametnih narukvica od 10%. Gledajući unaprijed, tržište nosivih narukvica spremno je za značajniji porast, a Canalys predviđa rast od 10% u 2024.

Ovaj pozitivan trend potaknut je očekivanim ponovnim porastom interesa za pametne satove u cijelom svijetu, s očekivanjima povećanja njihove isporuke od 17%.

“Jednostavni satovi pojavili su se kao istaknuti trend u 2023. godine, a očekuje se da će kategorija ove godine činiti više od 40% udjela u isporukama nosivih satova”, rekao je Jack Leathem, istraživački analitičar u Canalysu.

 Isporuke pametnih satova širom svijeta, procjena, 200 do 2027.jpg
Isporuke pametnih satova širom svijeta, procjena, 200 do 2027
Izvor: Canalys

“Uspjeh osnovnih satova može se pripisati savršenom spoju pristupačnih cijena, privlačnog dizajna proizvoda i posljedične sve veće potražnje na tržištima u razvoju. Ovi uređaji, koji uravnotežuju stil i tehnologiju po povoljnoj cijeni za novčanik, pojavili su se kao praktična, kratkotrajna alternativa skupljim pametnim satovima.

Canalys predviđa da će isporuke pasti na 12% do 2027., posebno jer tržišni lideri satova s jednostavnim značajkama, kao što su Xiaomi i Google (Fitbit), sve više prebacuju fokus na faktore oblika ručnih satova s većom maržom.”

„Sektor pametnih satova spreman je za oporavak u 2024. s očekivanom isporukom od 83 milijuna jedinica. U početku privučeni osnovnim ili pristupačnim pametnim satovima korisnici sada traže poboljšanu funkcionalnost, posebno oni koji su kupili uređaje tijekom pandemije COVID-19,” izjavio je Leathem.

Dobavljači imaju za cilj povećati prihode od isporuka promovirajući napredne pametne satove s nadolazećim hardverskim poboljšanjima, uključujući značajna poboljšanja trajanja baterije i potencijalni dolazak mikro-LED zaslona na premium uređaje.

 Isporuke nosivih uređaja širom svijeta (predviđanje i godišnji rast) – kopija.jpg
Isporuke nosivih uređaja širom svijeta (predviđanje i godišnji rast)
Izvor: Canalys

Ova poboljšanja također obuhvaćaju nove fitness i zdravstvene mogućnosti kao što su praćenje krvnog tlaka i otkrivanje apneje za vrijeme spavanja, za koje se očekuje da će postati novi industrijski standardi kada ih Apple predstavi u sljedećoj liniji Appleovih satova povodom 10. godišnjice.

Očekuje se da će Bliski Istok i Središnja i Istočna Europa zabilježiti nevjerojatan porast isporuka pametnih satova od 27%, odnosno 22% u 2024. Korisnici u tim regijama spremni su za nadogradnju od osnovnih satova do pametnih satova po prvi put, očekuje Cynthia Chen, voditeljica istraživanja u Canalysu.

Canalys također predviđa porast usluga temeljenih na oblaku, posebno generativne umjetne inteligencije koja će dobiti zamah u 2024. nakon obveza Zepp Healtha i Googlea 2023. Sve veće prihvaćanje uvjerljivih značajki umjetne inteligencije od strane dobavljača pametnih satova signalizira izglede za rast.

 Isporuke nosivih uređaja diljem svijeta (udio u kategoriji).jpg
Isporuke nosivih uređaja diljem svijeta (udio u kategoriji)
Izvor: Canalys

Industrija se sve više okreće prema ponudi sofisticiranijih usluga vođenih umjetnom inteligencijom. To uključuje prilagođene preporuke, personalizirane režime fitnessa i sveobuhvatne analitiku performansi, a sve pokreće umjetna inteligencija koja oponaša ljudsku interakciju.

Međutim, postoje i izazovi koji dolaze s usvajanjem generativne umjetne inteligencije. Kako se ova tehnologija razvija bitno je riješiti pitanja vezana uz privatnost podataka i točnost sadržaja generiranog umjetnom inteligencijom, koji se obično nazivaju AI halucinacijama."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI