TRŽIŠTE PAMETNIH SATOVA: Apple je nekoliko koraka ispred svih | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TRŽIŠTE PAMETNIH SATOVA: Apple je nekoliko koraka ispred svih

Autor Krunoslav Ćosić

Apple iPhone zauzima središnje mjesto, ali i satovi su bitni

  Izvor: Profimedia

Apple je 7. rujna 2022. predstavio nove iPhone 14 modele, ali i nove pametne satove Watch serija 8, ali i robusni Apple Watch Ultra namijenjen ekstremnijim sportovima i uvjetima u kojima se nosi na ruci.

Dok se originalni Apple Watch prodaje (i naširoko koristi) za fitness, njegova vodootporna vanjština još uvijek je prilično delikatna i sklona ogrebotinama kada stvari postanu grublje. S obzirom na popularnost (skupocjenih) satova za ekstremne sportove Apple itekako ima smisla biti dio segmenta kojim trenutno dominira Garmin.

 Garmin Venu 2 Plus.jpg Izvor: Garmin

Prema procjenama Counterpoint Researcha Apple uživa vodeću poziciju na tržištu pametnih satova čineći 3 od 10 pametnih satova isporučenih diljem svijeta u 2021. Izvorno objavljen 2015., Apple Watch trenutno je u svojoj osmoj generaciji, a svaka iteracija dobiva neke nove značajke od kojih su mnoge posljednjih godina bile usmjerene na zdravlje.

U nastavku donosimo podatke o udjelima proizvođača pametnih satova. Apple je u prošloj godini u svijetu imao udio od 30,1 posto, a slijedi ga Samsung na drugom mjestu s 10,2 posto udjela. Treći je Huawei sa 7,7 posto.

Manje udjele imaju imoo s 5,2 posto, Amazfit s 5,1 dok Garmin ima 4,6 posto udjela. Fitbit ima 3,8 posto dok Xiaomi sudjeluje s 3,6 posto, prenosi Statista. Ukupno je u cijelom svijetu u 2021. godini isporučeno 127,5 milijuna pametnih satova.

 man;runners;water;watch;bottle;training;hands;active;sport;fitness;fog;workout;athlete;jogger;fit;morning;guy;person;stadium;activity;outdoors;athletic;healthy;vapor;gadget;runner;men;wellness;people;hand;happy;health;male;sporty;outdoor;young;one;body;run;fast;muscular;running;adult;time;close up;lifestyle;smartwatch;wrishwatch;trail;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamypremium Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI