100% SE MOŽE RECIKLIRATI: Nokia prelazi na eko ambalažu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

100% SE MOŽE RECIKLIRATI: Nokia prelazi na eko ambalažu

Autor Igor Martić

Smanjit će se otpadna ambalaža za Nokijine proizvode širokopojasnog pristupa

 Nokia ekološko pakiranje (2).jpg Izvor: Youtube

Novo pakiranje bit će 60% manje i 44% lakše, što će dovesti do smanjenja emisija CO2 do 60%. Nokia je danas objavila kako prelazi na ambalažu koja se može 100% reciklirati, a odnosi se na cjelokupni Lightspan portfelj širokopojasnih pristupnih čvorova.

Odluka se nadovezuje na Nokijinu predanost implementaciji održivijeg, ekološki prihvatljivijeg pakiranja. Nokia je u 2022. predstavila ekološki prihvatljivo pakiranje proizvoda za svoju opremu za širokopojasne korisničke prostore.

Novo pakiranje eliminira biorazgradivu pjenu, plastiku, izbjeljivače, otrovne materijale i kemijske tretmane. Zamijenit će se zaštitni plastični poklopci biorazgradivom verzijom. Materijal tampona koji štiti proizvod od oštećenja prilikom pada bit će izrađen od kartonskih dijelova koji se mogu u potpunosti reciklirati u skladu s Forest Stewardship Councilom. Osim toga, ambalaža je dizajnirana za ponovnu upotrebu u povratnim pošiljkama.

Dizajniranje pakiranja širokopojasne opreme za maksimalnu ekološku održivost
Izvor: Youtube

Nokia je koristila ovo ekološki prihvatljivo pakiranje za isporuku nove generacije G.fast pristupnih čvorova gigabitne brzine Deutsche Telekomu, kompaktnijeg i lakšeg dizajna. To će dovesti do smanjenja veličine pakiranja za 60% i smanjenja ukupne mase za 44%. Nokiji će to omogućiti isporuku više proizvoda po paleti i smanjiti emisije CO2 iz transporta do 60%.

Arash Ashouriha, viši potpredsjednik za tehnološke inovacije Grupe u Deutsche Telekomu, rekao je: “Deutsche Telekom je postavio ambiciozne ciljeve cirkularnosti za 2030. Usredotočeni smo na cijeli životni ciklus naših proizvoda i svega što kupujemo od naših dobavljača tehnologije. Već smo izvadili svu plastiku za jednokratnu upotrebu iz pakiranja vlastitih uređaja s oznakom "T". Suradnja s našim dobavljačima tehnologije poput Nokije na inovativnim načinima održivog pakiranja stoga je ključni sljedeći korak.”

U 2022. Nokia je osvojila 6 nagrada Red Dot uključujući priznanje 'Najbolji od najboljih' i 8 nagrada iF za sustav održivog pakiranja Nokia Networks koji koristi organski, biorazgradivi materijal i smanjuje troškove transporta kao i odlaganja otpada.

Nokia se obvezala na ciljeve temeljene na znanosti kroz koje tvrtka ima za cilj smanjiti emisije stakleničkih plinova (GHG) za 50% do 2030. To je u skladu s ograničavanjem globalnog zagrijavanja na 1,5°C do 2030. i postizanjem neto nule do 2050. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI