ZA MALE PROSTORE: 7 odličnih ideja za kućni ured | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA MALE PROSTORE: 7 odličnih ideja za kućni ured

Autor Ivan Vukić

Rad od kuće postao je uobičajena praksa mnogima – bilo kroz cijeli tjedan ili u određenim danima

  Izvor: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

Podaci Allied Market Researcha procijenili su da je globalno tržište kućnih ureda u 2020. godini vrijedilo 3,032 milijarde USD. Predviđa se da će tržište rasti po ukupnoj godišnjoj stopi rasta od 8,8% kako bi doseglo 7,615 milijardi USD u 2030. godini, piše baba-blog.

Ovakvo povećanje potražnje za namještajem za kućne urede posljedica je sve veće popularnosti politike rada od kuće u cijelom svijetu. Pandemija je prisilila tvrtke i škole da rade od kuće, a mnoge od tih institucija usvojile su hibridni sustav. Za očekivati je da će tržište namještaja i opreme za kućne urede nastaviti rasti.

Istovremeno, rad od kuće nosi i određene izazove kao što je potreba fizičkog prostora, za što mogu poslužiti i hodnici ili dnevna soba ako nemate posebnu sobu za kućni ured. S druge strane mnogima to znači da nema više dugih i gužvovitih putovanja na posao, krutih uredskih stolaca, nema potrebe za uređivanjem lica, šminkanjem, uređivanjem frizure...

Ured kod kuće ipak mora imati i neke granice što se tiče odvajanja posla od privatnog života, treba paziti na distrakciju ostalih članova obitelji. Mnogima je problem djetetu reći da mu prestane smetati, bez osjećaja krivnje dok se to izgovara jer dijete nije krivo što ne razumije.

7 modernih ideja za kućni ured u malim prostorima

1. Okomito utočište

 Sklopivi zidni stolovi 1.jpg Izvor: baba-blog

Sklopivi zidni stolovi s prijenosnim računalom mogu biti dobro rješenje u malim prostorima kad je svaki centimetar bitan. Dobit ćete višeslojni kućni ured kako bi maksimalno iskoristili prostor u svojem domu - zidni stolovi koji se sklapaju kada se ne koriste omogućuju dizajn ureda bez nereda.

Ured treba biti u dobro osvijetljenom prostoru ili ga smjestite blizu prozora kako biste imali koristi od prirodnog svjetla.

2. Transformirana polica ormara

 Transformirana polica ormara 2.jpg Izvor: baba-blog

I ormar se može pretvoriti u prostor kućnog ureda - iskoristite donju policu ormara kao radni stol, a gornje police za spremanje. Međutim, prije nego što krenete s ovom idejom provjerite jel ormar dovoljno dubok za funkcioniranje kao uredski prostor.

Obojite ormar osvježavajućim bojama i dodajte jednostavnu uredsku rasvjetu kako biste osvijetlili prostor. Budući da je prostor ograničen upotrijebite stolicu bez naslona za ruke koja se može smjestiti ispod stola.

3. Kabriolet kutak

 Kabriolet kutak 3.jpg Izvor: baba-blog

Kod kuće možda imate višenamjenski i konvertibilni radni prostor - govorimo o namještaju koji je svestran poput kameleona. Mnoge su korporacije uložile u ovaj pristup omogućujući svojim zaposlenicima da tijekom dana transformiraju sobe za goste u funkcionalne kućne urede.

Preklopni krevet može svaku spavaću sobu pretvoriti u vrlo funkcionalan ured. Ima veliki stol za držanje uredskih strojeva i potrepština. Zanimljivo je da se krevet Murphy može otključati bez utjecaja na uredsku opremu koja se nalazi na radnoj površini.

Alternativno, rotirajući krevet Murphy s višenamjenskim ormarom također je savršen za male prostore. Ostali vrlo traženi konvertibilni namještaj koji štedi prostor i višenamjenski namještaj za male uredske prostore uključuje sklopive preklopne stolove za obuku i zidne plutajuće stolove.

4. Radna stanica s pokretnim postoljem

 Radna stanica s pokretnim postoljem 4.jpg Izvor: baba-blog

Uredski stolovi s podiznim podešavanjem idealni su za tvrtke ili tvrtke sa zaposlenicima čiji rad uključuje stajanje. Ovi stolovi zauzimaju manje prostora, a tim ih može iskoristiti kao podij za prezentacije za predstavljanje ideja potencijalnim korisnicima putem video poziva.

Na primjer, podesivi stol za sjedenje i stajanje omogućuje rukovoditeljima da rade iz svoje spavaće sobe, dnevnog boravka ili terase. S ovom radnom stanicom mogu po želji naginjati radnu površinu ili prilagoditi visinu kako bi odgovarala njihovoj ergonomskoj uredskoj stolici.

5. Radni stol s ogledalom

 Radni stol s ogledalom 5.jpg Izvor: baba-blog

Ogledala stvaraju iluziju više prostora i svjetla čineći da mali ured izgleda kao velika plesna dvorana.
Strateški postavljena ogledala učinit će vaš kućni ured iznenađujuće prostranim i svjetlijim. Na primjer, postavljanje ogledala nasuprot prozora ili na vrata ormara može učiniti da mali uredski prostor izgleda velik.

6. Nomadski ured

 Nomadski ured 6.jpg Izvor: baba-blog

Kako bi se razvila produktivnost radnika kod kuće pomažu mobilni uredski prostori. Ova ideja kućnog ureda za male prostore omogućuje zaposlenicima da „otkotrljaju“ svoj kompaktni stol do prozora i sunčaju se na suncu. To je kao mini-odmor.

Sa zvučno izoliranim prijenosnim kućnim uredom radnici se mogu smjestiti bilo gdje u kući ili iznijeti stvari vani kako bi promijenili krajolik i potaknuli kreativnost. Preporuka je ulaganje u kompaktni pokretni stol ili sklopivi radni prostor s ugrađenim spremištem.

7. Zen zona

 Papasan stolica 7.jpg Izvor: baba-blog

Vođenje poslovanja iz kućnog ureda može značiti dugo radno vrijeme, stoga je djelatnicima potrebna zona za opuštanje. Možete dodati okruglu stolicu Papasan, meku rasvjetu i umirujuću sliku, osobne slike, citate ili male inspirativne predmete.

Nekoliko minuta zena u kombinaciji s meditacijom, istezanjem ili dubokim disanjem može vam napuniti baterije, osobito kada vas stres tijekom dana opterećuje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI