PRODAJA TABLETA U SVIJETU: Najmanji broj isporuka od početka pandemije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRODAJA TABLETA U SVIJETU: Najmanji broj isporuka od početka pandemije

Autor Krunoslav Ćosić

Apple je ostao vodeći s 12,4 milijuna isporučenih jedinica

  Izvor: Youtube

Prema posljednjim podacima Canalysa globalne isporuke tableta u prvom kvartalu 2023. pale su 18%. uspoređujući podatke s Q1 2023. godine – isporučeno je samo 31,7 milijuna jedinica. To je najmanji broj isporuka od početka pandemije u prvom tromjesečju 2020. godine, kada su opskrba i distribucija bili teško prekinuti.

Veliki pad u prvom tromjesečju 2023. uslijedio je nakon tromjesečja u kojem su snažne promotivne aktivnosti pomogle da se tržište održi s rastom od 1%. Treba istaknuti kako se uvijek očekuje pad potražnje za tabletima nakon praznika, ali smanjenje potrošačke potrošnje usred visoke inflacije ovog je puta bilo ozbiljno, smatra Himani Mukka, voditelj istraživanja u Canalysu.

Globalna instalirana baza tableta uvelike je porasla tijekom posljednje dvije godine tako da postoje značajne prilike za pomicanje korisnika u lancu vrijednosti s budućim nadogradnjama. Prodavači su počeli predstavljati proizvode koji pružaju vrhunska korisnička iskustva, bilo kroz inovaciju čipseta, bolje zaslone za potrošnju sadržaja ili poboljšane funkcije produktivnosti.

 Isporuke tableta širom svijeta od Q1 2019 do Q1 2023.jpg
Isporuke tableta širom svijeta od Q1 2019 do Q1 2023
Izvor: Canalys

"Osim potrošača, prodavači tableta također će vidjeti buduće prilike za rast u komercijalnim i obrazovnim implementacijama", rekao je Mukka. Došlo je do određene stagnacije u nabavi od strane poduzeća i javnog sektora zbog gospodarskih izazova, ali proračuni će se rematerijalizirati.

Potražnja za obrazovanjem na azijskim tržištima bit će pokretač velikog opsega, posebno za Android uređaje niske do srednje klase dok će digitalizacija u vertikalama kao što su zdravstvo i proizvodnja omogućiti da se neka radna opterećenja prebace na tablete.

Očekuje se da će se sveukupna potražnja za tabletima postupno oporaviti u drugoj polovici 2023. i ubrzati 2024., a isporuke će ostati iznad razina prije pandemije.

 Isporuke tableta širom svijeta Q1 2022 i Q1 2023.jpg
Isporuke tableta širom svijeta u Q1 2022 i Q1 2023
Izvor: Canalys

Apple je ostao na vrhu svjetskog tržišta tableta s 12,4 milijuna isporučenih jedinica, što je pad od 17% u odnosu na prošlu godinu. Snažan pritisak na popunjavanje kanala u prethodnom tromjesečju i nedostatak novih lansiranja u prvom tromjesečju doveli su do relativno tihog tromjesečja za Apple iPad uređaje.

Samsung je zauzeo drugo mjesto sa 6,7 milijuna isporučenih jedinica, što predstavlja pad od 14%. Trećeplasirani Amazon isporučio je 2,5 milijuna jedinica, što je pad od 30% u odnosu na prethodnu godinu.

Lenovo je za dlaku osigurao četvrto mjesto, ali se suočio s najvećim padom od pet vodećih dobavljača, s padom isporuka tableta za 37% na 1,9 milijuna jedinica. Huawei je završio na petom mjestu s relativno skromnim padom od 4%, potaknut snažnom potražnjom na domaćem tržištu Kine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI