AKO PLANIRATE RADITI U INOZEMSTVU Ovo su najskuplji gradovi u svijetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AKO PLANIRATE RADITI U INOZEMSTVU Ovo su najskuplji gradovi u svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Mercer je rangirao 209 gradova prema usporednim troškovima troškova, uključujući stanovanje, prijevoz, hranu i zabavu

 Ured posao (3) Izvor: sasirin pamai / Panthermedia / Profimedia

New York City je poslužio kao polazište za usporedbu, a ovo je 10 najskupljih gradova za rad u inozemstvu, prenosi Statista.

Glavni grad Turkmenistana, Ashgabat, došao je na prvo mjesto kao rezultat tekuće financijske krize u zemlji koja je rezultirala nestašicom hrane i hiperinflacijom koja je dovela do zamjetnog povećanja troškova života.

 Ured posao (2) Izvor: chadchai krisadapong / Panthermedia / Profimedia

Ashgabat je rijetka iznimka u top 10 gradova među kojima dominiraju neka od najpoznatijih svjetskih poslovnih i financijskih središta. Hong Kong je na drugom mjestu s gradovima dobro poznatim po visokim cijenama, poput Züricha i Ženeve koji su također na listi. U prošloj 2020. godini na prvom je mjestu po skupoći bio Hong Kong.

Bejrut u Libanonu još je jedna anomalija na trećem mjestu, a njegove visoke cijene povezane su s tekućom gospodarskom depresijom u zemlji koju je pogoršala razorna eksplozija u njezinoj luci prošlog kolovoza. Inače, Bejrut je prije godinu dana bio na 45. mjestu.

 Ured posao (1) Izvor: Elada Vasilyeva / Panthermedia / Profimedia

Slijede Tokio, Zürich, Šangaj, Singapur, Ženeva, Peking i Bern. Nama bliži gradovi su Ljubljana na 126. mjestu (skok sa 148 mjesta iz 2020.), Beograd je na 163. mjestu (skok sa 183. pozicije), Sarajevo je sa 197. skočilo na 186. poziciju. I Zagreb je s prošlogodišnje 152. skočio na 140 mjesto po skupoći, što znači da je kroz godinu dana dodatno poskupio.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI