SAMSUNG ELECTRONICS: Ulažu 228,5 milijardi dolara za nove tvornice čipova | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAMSUNG ELECTRONICS: Ulažu 228,5 milijardi dolara za nove tvornice čipova

Samsung će potaknuti lokalni sektor čipova s 5 novih tvornica

 Chipset čip čipovi (1).jpg Izvor: Shutterstock

Samsung Electronics je predstavio planove za povećanje južnokorejskih kapaciteta za proizvodnju čipova, ciljajući na izgradnju pet dodatnih tvornica u sljedećih 20 godina kako bi osigurao opskrbu čipovima, izvijestio je Reuters, a prenosi Mobile World Live.

Tvrtka je navodno namijenila 300 bilijuna KRW (228,5 milijardi dolara) za nove tvornice čipova, za koje očekuje da će privući do 150 povezanih dobavljača materijala, dijelova i opreme, zajedno s organizacijama za istraživanje i razvoj.

 Chipset čip čipovi (2).jpg Izvor: Shutterstock

Ulaganje je dio paketa privatnog sektora vrijednog 550 trilijuna KRW koji uključuje porezne olakšice i druge mjere za jačanje konkurentnosti lokalne proizvodnje čipova, zaslona i baterija, navodi se u priopćenju Ministarstva trgovine, industrije i energetike.

Samsungov plan za izgradnju najvećeg svjetskog središta poluvodiča slijedi poteze SAD-a da potaknu svoj domaći sektor čipova i kineski potez financiranja od 1 trilijuna CNY (144,9 milijardi dolara) u svojim tvrtkama. I Europska unija želi povećati ulaganja u proizvodnju čipova na europskom tlu kako bi bili manje ovisni o drugim tržištima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI