Nećete vjerovati koliko je Tesla (već) isporučio automobila | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Nećete vjerovati koliko je Tesla (već) isporučio automobila

Autor Ivan Vukić

Brojevi koje je nedavno objavila Tesla pokazuju kako tvrtka masovno povećava svoju proizvodnju

 Tesla automobil (2) Izvor: Image of Sport / ddp USA / Profimedia

U 2021. godini proizvođač električnih automobila Tesla će daleko nadmašiti cilj iz 2020. godine – 500.000 vozila. Zamalo su ga i ostvarili; uz 499.550 isporučenih vozila u 2020. nedostajalo im je samo 450 vozila do cilja, objavio je Statista.

Isporuke Tesla vozila u prvih devet mjeseci 2021. već su premašile 627.000. Nakon što je prvi put isporučeno više od 200.000 automobila (u tromjesečju koje je završilo 30. lipnja), isporuke od 240.000 isporučenih vozila u trećem tromjesečju bile su značajno više.

 Tesla automobil (3) Izvor: Image of Sport / ddp USA / Profimedia

Od kad je prvi primjerak Tesle Model 3 sišao s montažne trake - u srpnju 2017., Tesla je u prethodnih pet godina isporučila samo 183.000 automobila. To je brojka koju neki od većih svjetskih proizvođača automobila ostvare u samo tjedan dana.

Pristupačni Model 3, koji se plasirao na tržište kao prvi Tesla automobil za masovno tržište, trebao je to promijeniti i približiti Teslu korak do postizanja cilja „ubrzanja dolaska održivog transporta donošenjem snažnih električnih automobila na masovnom tržištu“.

I dok su tvrtki trebale gotovo tri godine za ispuniti svoje prvotno obećanje - da će ponuditi verziju Modela 3 za samo 35.000 dolara, povećanje proizvodnje nakon lansiranja modela 3 u 2017. bilo je prilično impresivno. Na grafu možete vidjeti kako se kretala isporuka Teslinih vozila unatrag devet godina.

 Tesla isporuke automobila 2012 - 2021 Izvor: Statista

Tesla je nedavno objavila da će svoje sjedište iz Fremonta u Kaliforniji premjestiti u Austin u Teksasu. Dok je izvršni direktor Elon Musk istaknuo da se poslovanje u Teksasu i Kaliforniji nastavlja rasti, on je kao jedan od razloga preseljenja naveo niže troškove života zaposlenih u Teksasu.

I sam se Musk u prosincu prošle godine preselio u Teksas. Ta država je također i mjesto za lansiranje jedne od drugih Muskovih tvrtki, Space X.

 Tesla automobil (1) Izvor: Dylan Stewaert / Newscom / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI