MEEZA: Podatkovni centar snage 4,9 MW | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MEEZA: Podatkovni centar snage 4,9 MW

Autor Krunoslav Ćosić

U Katru je unutar samo 14 mjeseci u pogon pušten podatkovni centar

 Vertiv Meeza (2).jpg Izvor: Vertiv

Zahvaljujući Vertiv integriranim modularnim rješenjima tvrtka MEEZA, poznati end-to-end pružatelj IT servisa i rješenja, ostvarila je glavni cilj transformacija života stanovnika Katara u cilju dizajna, izgradnje te instalacije novih podatkovnih centara.

Vertiv je odabran od strane MEEZE zahvaljujući ekspertizi tvrtke u pružanju end-to-end rješenja podatkovnih centara prema najvećim industrijskim standardima. U posljednjih 14 godina MEEZA je kao najveći pružatelj usluga podatkovnih centara omogućila širok spektar upravljanih IT servisa i rješenja, uz dodatak cloud rješenja te kibernetičkih usluga.

Prema DataReportal Digital 2021 izvještaju, zabilježeno je 4.67 milijuna mobilnih veza te 2,88 milijuna korisnika interneta u Kataru u siječnju 2021. godine, gdje se digitalna okolina diljem zemlje ubrzano mijenja.

Studija slučaja podatkovnog centra u Kataru - Vertiv i MEEZA
Izvor: Youtube

Kako bi Katar nastavio svoj napredak prema digitalnoj transformaciji te ostao zemljom odabira za svjetske hyperscalerse, MEEZI je u ovom zadatku bio potreban snažan rast računalske snage, implementiran u vrlo kratkom roku.

Kako bi se to ostvarilo Vertiv je pomogao MEEZI proširivanjem kapaciteta podatkovnog centra za 4.9 MW u samo 14 mjeseci kroz cijeli proces od dizajna do puštanja u pogon, umjesto 22 mjeseca koja su inače potrebna za takve zahtjeve.

 Vertiv Meeza.jpg Izvor: Vertiv

MEEZINI novi M-VAULT podatkovni centri koji pružaju cloud usluge kupcima ne samo u Kataru, nego u regiji i svijetu, izrađeni su koristeći Vertiv integrirana modularna rješenja (IMS) koji omogućavaju jednostavnu instalaciju kapaciteta u manjem vremenu naspram koliko bi bilo potrebno za izgradnju tradicionalnog podatkovnog centra zahvaljujući svojoj unaprijed dizajniranoj te prefabriciranoj prirodi.

S vremenom izvedbe od 14 mjeseci, Vertiv je isporučio tri zgrade od čak 100 potpuno opremljenih prefabriciranih modula s integracijom kritične infrastrukture za napajanje, termalni menadžment te monitoring i tehnologiju nadzora – sustavi koji su dizajnirani da djeluju zajedno.

 Vertiv (2).jpg Izvor: Vertiv

Ovaj tip modularnih rješenja također pruža poslovnu agilnost, jer njima MEEZA može skalirati svojega usluge prema potrebama kupaca. Novi podatkovni centri u bliskom su odnosu s agendom digitalne transformacije Katra koja je usmjerena prema „pametnijoj“ ekonomiji u skladu s Katarskom Nacionalnom vizijom 2030 (QNV 2030 - Qatar National Vision 2030), čiji je cilj da država postane društveno naprednija te sposobna održati svoj razvoj s visokim standardom života za svoje stanovnike do 2030. godine.

Idući koraci za MEEZU su povećanje operacija te proširenje na tržišta drugih zemalja s neusporedivim IT servisima i uslugama u sličnim područjima zahvaljujući pristupačnim troškovima, što će poboljšati digitalno iskustvo cijele regije.

 Vertiv (1).jpg Izvor: Vertiv

 Vertiv (3).jpg Izvor: Vertiv

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI