STVARA LI METAVERZUM NOVAC? Prema projekcijama, stvorit će novac | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STVARA LI METAVERZUM NOVAC? Prema projekcijama, stvorit će novac

Autor Igor Martić

S prošlogodišnjih 45 milijardi prihod od metaverzuma bi se do kraja desetljeća trebao povećati za deset puta

 Metaverzum i metaversum (4).jpg Izvor: Youtube

Svjetski prihod od metaverzuma trebao bi u 2030. godini iznositi 490 milijardi dolara, procjenjuje Statista Advertising & Media Markets Insights. Što je najbolje, ovo je relativno konzervativna prognoza.

Za metaverse, definiran kao virtualni svijet ili zbirka virtualnih svjetova koji postoje u zajedničkom digitalnom prostoru i kojima korisnici mogu pristupiti putem interneta, druge analitičarske tvrtke imaju daleko veća očekivanja te pretpostavljaju tržišni obujam između približno 750 i 1700 milijardi američkih dolara.

Metaverzumi uključuju primjene virtualne stvarnosti, proširene stvarnosti i drugih imerzivnih tehnologija. Najveći pokretači prihoda za metaverse su e-trgovina i igre. Osim toga, metaverzumi također nude nove prilike za stvaranje prihoda u segmentima obrazovanja, zabave, zdravlja i fitnessa pa čak i rada na daljinu.

 Metaverse metaverzum (1).jpg Izvor: Shutterstock

Sama prodaja e-trgovine u Metaverseu mogla bi narasti na više od 200 milijardi dolara do 2030., s trenutnih samo oko 20 milijardi dolara. Očekuje se da će igre rasti još više, sa samo oko 10 milijardi dolara koliko sada vrijede na oko 163 milijarde dolara u 2030. godini. Sljedeće najveće primjene za prihod od metaversea su zdravlje i fitness, radno mjesto i obrazovanje.

 Ocekivani prihodi od metaverzum trzista u milijardama USD, Statista.jpg
Očekivani prihodi od metaverzum tržišta u milijardama USD
Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI