GLOBALNE ISPORUKE: Sklopivi uređaji će biti traženi u 2023. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GLOBALNE ISPORUKE: Sklopivi uređaji će biti traženi u 2023.

Autor Krunoslav Ćosić

Isporuke preklopnih uređaja će imati dvoznamenkasti rast

 Honor Magic V (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Očekuje se da će u 2023. globalne isporuke sklopivih pametnih telefona porasti za 52% u odnosu na prethodnu godinu i dosegnuti 22,7 milijuna jedinica, prema Globalnoj prognozi tržišta sklopivih pametnih telefona tvrtke Counterpoint Research.

Za fiskalnu 2022. godinu analitičari tvrtke Counterpoint Research predviđaju da će globalne isporuke sklopivih uređaja iznositi 14,9 milijuna jedinica. Kumulativne isporuke u razdoblju od prvog do trećeg tromjesečja 2022. porasle su za 90% na godišnjoj razini na 9,5 milijuna jedinica, prema nedavnom Global Foldable Smartphone Market Trackeru. Međutim, rast isporuka sklopivih pametnih telefona trebao bi se smanjiti u četvrtom kvartalu 2022. zbog globalne inflacije i ekonomskog pada.

 Foldable-PR.jpg Izvor: Counterpoint

"Brojke su malene kada se stave u kontekst šireg tržišta, ali gledajući uvijek važan ultra-premium segment (1000 USD i više) vidimo da sklopivi uređaji počinju uzimati maha", primjećuje Tarun Pathak iz Counterpointa. "U toj kategoriji sklopivi uređaji su u 2022. godini ostvarili dvoznamenkasti udio isporuka, a očekujemo da će porasti iznad 20% u 2023."

Globalno tržište sklopivih uređaja vjerojatno će doživjeti jaču konkurenciju u 2023. jer se očekuje da će više kineskih proizvođača ući na tržište. Međutim, Samsung će i dalje biti vodeći na tržištu. Očekuje se da će HONOR, Motorola i Xiaomi ozbiljno ući na tržište sklopivih pametnih telefona izvan Kine.

 Samsung Galaxy Z Fold4 (9).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

U međuvremenu se očekuje da će Huawei, OPPO i vivo lansirati nove sklopive proizvode u 2023. Zbog sve veće konkurencije na tržištu sklopivih pametnih telefona očekuje se pad cijena u 2023. Visoke cijene glavna su prepreka u popularizaciji sklopivih uređaja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI