METAVERZUM I DALJE IZAZIVA POLEMIKE: Isplati li se ulagati u sektor u nastajanju? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

METAVERZUM I DALJE IZAZIVA POLEMIKE: Isplati li se ulagati u sektor u nastajanju?

Autor Igor Martić

Meta će sljedeće godine u metaverse uložiti 19,2 milijarde dolara

 Metaversum metaverzum (5).jpg Izvor: Youtube

Meta Platforms u 2023. ne odustaje od ulaganja u svoj metaverse odjel Reality Labs. Izdvojit će 20 posto ukupnih troškova, iako raste skepticizam prema odluci izvršnog direktora Marka Zuckerberga da se usredotoči na ovaj sektor u nastajanju.

Tehnički direktor Reality Labsa Andrew Bosworth istaknuo je u jučerašnjem postu na blogu da je tvrtka planirala potrošiti približno isto toliko na odjel metaverse sljedeće godine koliko je potrošila ove godine, unatoč prijavljenom gubitku iz poslovanja od 9,4 milijarde dolara u prvih devet mjeseci 2022., prenosi Mobile World Live.

Richard Windsor s Radija Free Mobile procjenjuje da će troškovi Mete u 2023. iznositi oko 97,3 milijarde dolara, što znači da se očekuje da će potrošnja na Metaverse iznositi 19,2 milijarde dolara.

 Metaversum metaverzum (7).jpg Izvor: Youtube

“Ovo je ogromna količina novca koju treba potrošiti na tehnologiju koja bi mogla postati popularna krajem desetljeća što me navelo na pomisao da je ovo također polica osiguranja”, napisao je Windsor. Dodao je da će ovaj potez "gotovo sigurno snažno pogoditi zaradu u 2023. godini."

Jedinica Reality Labs zabilježila je gubitak od 3,7 milijardi dolara u trećem tromjesečju 2022., što je 1,1 milijardu dolara više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, budući da je tvrtka u tom tromjesečju uložila 18 posto u odjel metaverse.

Oko 80 posto ulaganja tvrtke ići će u Metine "obiteljske aplikacije" koje uključuju Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger. Te su aplikacije u tom istom razdoblju ostvarile otprilike 32 milijarde dolara dobiti.

 Metaverse metaverzum (1).jpg Izvor: Shutterstock

Zuckerberg je 2021. godine objavio da je Facebook promijenio naziv tvrtke u Meta Platforms, no veliki broj dioničara izjavio je ove godine da su izgubili vjeru u tu odluku da se resursi usmjere na proizvode i usluge metaversea. U studenom je Mark najavio da će tvrtka otpustiti oko 13 posto svoje globalne radne snage, što je iznosilo više od 11.000 radnih mjesta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI