NASTAVLJAJU SE PROBLEMI: Metaverzum nije ono što se očekivalo | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NASTAVLJAJU SE PROBLEMI: Metaverzum nije ono što se očekivalo

Autor Krunoslav Ćosić

Dioničari Meta Platforms navodno su se obrušili na upravu tvrtke

 Metaversum metaverzum (3).jpg Izvor: Youtube

Meta planira povećati potrošnju na svoju dugoročnu okladu oko metaverzuma, nakon trećeg tromjesečja koje su ulagači smatrali razočaravajućim. Izgleda da se to ne sviđa dioničarima, prenosi Mobile World Live.

Financial Times je izvijestio kako raste razina bijesa zbog neumoljivih planova izvršnog direktora Marka Zuckerberga oko metaverzuma, prema kojem Meta Platforms nastavlja napredovati unatoč gubitku povjerenja svojih podupiratelja.

Pad prihoda od 4 posto na godišnjoj razini i pad neto dobiti od 52 posto tijekom trećeg tromjesečja 2022. izbrisali su 65 milijardi dolara iz tržišne kapitalizacije Meta Platformsa dok je cijena dionice padala.

Jedinica Reality Labs tvrtke Meta Platforms, koja je zadužena za izgradnju metaverzuma, pretrpjela je gubitke od 3,7 milijardi dolara u trećem tromjesečju, što je povećanje od 1,1 milijarde dolara, s devetomjesečnim gubitkom od 9,4 milijarde dolara.

 Metaverse metaverzum (1).jpg Izvor: Shutterstock

Loša reakcija na ove brojke pojačana je nakon što je tvrtka izjavila da će gubici "značajno narasti" u 2023., a Meta Platforms predviđa da će kapitalni ulog dosegnuti čak 39 milijardi dolara.

Jim Tierney, glavni investicijski direktor za rast u SAD-u u dioničaru Meta Platformsa AllianceBernstein rekao je za Financial Times da je bilo koja druga tvrtka slijedila takvu strategiju, "imali biste aktivističke ulagače koji bi pisali pisma, predlagali alternativne liste direktora, zahtijevali promjene".

David Older, voditelj dionica u upravitelju imovinom Carmignac dodao je da je Zuckerberg "gluh" za investicijsku zajednicu. “Vremenski okvir za metaverzum je vrlo rastegnut. Mislim da nećete znati je li to pravi potez za pet ili deset godina.” Komentirajući zabrinutost dioničara iz Meta Platforms su za Financial Times rekli da cijene mišljenja ulagača "i redovito surađuju s njima kako bi pokazali da su svjesni njihovih perspektiva".

 Metaverzum i metaversum (1).jpg Izvor: Youtube

Analitičar Radija Free Mobile dr. Richard Windsor zauzeo je drugačiji stav tvrdeći da investitori Mete nemaju razloga za žalbu. Windsor je izjavio da iako Zuckerberg posjeduje samo 13 posto ekonomskog udjela u tvrtki, on kontrolira 54,4 posto glasova jer dionice koje on ima imaju puno više glasova od dionica koje drže drugi investitori.

"Tržište je s ovim pitanjem već odavno upoznato i kompetentni ulagači trebali bi preuzeti rizik kada razmatraju kakva ulaganja napraviti", napisao je Windsor. “Zbog toga se ulagači nemaju razloga žaliti jer su uložili u tvrtku za koju su potpuno upoznati s ovom problematikom i rizikom koji ona nosi.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI