GAMING I METAVERSE: Veći od glazbene i filmske industrije zajedno | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GAMING I METAVERSE: Veći od glazbene i filmske industrije zajedno

U gaming industriji se događaju velike promjene, a otkriva ih Game Changer

 Gaming (1).jpg Izvor: Shutterstock

Prva poslovna konferencija o gamingu i metaversu Game Changer pokriva development, web 3, eCommerce next level, animaciju i digital dizajn, AI i big data, cyber security kao i mnoge druge teme, a održat će se 1. prosinca 2022. u Z Centru u dvoranama Cinestara.

Na 24 panela s više od 90 sudionika, uz 10 meet up interaktivnih prezentacija, posjetitelje konferencije očekuje i 10 tech premijera. Veliki krug predavača i panelista koji su autoritet u ovom području djelovanja dat će svoje case studije, interne priče s tržišta, predočiti trendove i smjer kojim se razvija ova izrazito financijski izdašna industrija s više od 3 milijarde igrača.

Game Changer će prezentirati koja su nam znanja, alati i vještine potrebni da uhvatimo korak s budućnošću koja je započela jer kako ćemo se suočiti sa stvarnošću metaverzuma ako ne poznajemo njegove osnove – ako ne poznajemo gaming koji je već stigao, uz revolucionarne promjene koje su pred nama.

 VR naočale (1).jpg Izvor: Shutterstock

Predavanja i cijeli program odvijaju se u šest dvorana, uz sljedeće tematike:

Gaming – Next Big Thing
Global Train – Gaming & Metaverse
Meet-Up With The Beat
Level Up – E.Commerce – Nova ekonomska snaga gaming industrije
Cyberbulling Room – Kako zaustaviti digitalno nasilje
Tech & Premiere Room

Očekivanja su da će ove godine gaming u streamu pratiti više od 840 milijuna ljudi, a da će u sljedeće dvije godine premašiti milijardu. Paralelno s ovim procesom (koji ima gotovo redoviti godišnji rast od 10%) ključne globalne tehnološke tvrtke ušle su u globalnu utrku za stvaranje vlastitih metatarzalnih svjetova.

 Gaming (2).jpg Izvor: Shutterstock

O kakvoj se revolucionarnoj fazi razvoja radi možda najbolje govori primjer tvrtke Meta (bivši Facebook) koja je za izgradnju svog metaverzuma zaposlila 15.000 programera. Svatko tko ne misli da će ga ovaj proces mimoići, a tko već danas gleda svijet u nastajanju, pronaći će svoje mjesto na prvoj Game Changer konferenciji.

Što je zapravo metaverzum?

Mitsko digitalno biće, 3D internet, video igra, zahtjevniji stariji brat aplikacije Zoom ili novi oblik našeg života? Ono što je sigurno je da dolazi. Rođen na temelju filozofije igranja i igara otvorenog svijeta transformirat će svijet u mjeri u kojoj je to učinio Internet.

 VR naočale (2).jpg Izvor: Shutterstock

Prvi tragovi igre koju su izmislili ljudi otkriveni su u Europi, a odnose se na brončano doba prije gotovo 7000 godina. Međutim, nije pronađeno ništa o pravilima ili kako se igra igra. U Perzijskom zaljevu otkrivena je najstarija igra na svijetu: Royal Game of Ur. Asirci su igru izmislili prije više od 5000 godina, a čuva se u muzeju u Londonu. Bila je to društvena igra s pločom koja predstavlja stazu s figurama koje su igrači pomicali.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI