META QUEST PRO: Donosi društveniji VR i pogled u budućnost | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

META QUEST PRO: Donosi društveniji VR i pogled u budućnost

Autor Davor Dakić

Što donose nove naočale za virtualnu stvarnost Meta Quest Pro?

 Meta Quest Pro (1).jpg Izvor: Facebook

Mark Zuckerberg smatra da je virtualna stvarnost postala fundamentalno društvena platforma čime se nastavlja napredovanje prema metaverzumu. Meta Quest Pro je prepun inovativnih novih značajki kao što je mješovita stvarnost u punoj boji.

Meta Quest Pro dostupan je za predbilježbe za kupnju po cijeni od 1499,99 USD, a isporuke počinju 25. listopada 2022. U Meti odnosno Facebooku smatraju da je novi model VR naočala revolucionarni uređaj koji približava fizički i digitalni svijet.

Uređaj se prethodnih godina razvijao pod kodnim imenom Project Cambria. Meta Quest Pro prvi je u novoj liniji naprednih naočala napravljenih da prošire mogućnosti virtualne i mješovite stvarnosti. Njegove pancake leće nekoliko puta presavijaju svjetlo, smanjujući veličinu uređaja dok prikazuje oštrije slike. Nova, zakrivljena baterija na stražnjoj strani pomaže da Meta Quest Pro bude uravnoteženiji i ergonomičniji u cjelini.

 Meta Quest Pro (2).jpg Izvor: Facebook

Kamere visoke razlučivosti okrenute prema van snimaju 4x više piksela od Meta Quest 2 i čine Meta Quest Pro prvim uređajem za mješovitu stvarnost u punoj boji. Zamislite mogućnosti kada fizički i digitalni svijet konačno budu mogli besprijekorno komunicirati, a da ne istežete vrat kako biste pogledali u telefon.

To je prvi model kod kojeg su integrirali senzore prema unutra, za hvatanje prirodnih izraza lica i praćenje očiju. Podignite obrvu, nasmijte se ili jednostavno uspostavite kontakt očima s nekim, a vaš avatar će učiniti isto. Sve ovo pomaže poboljšati društvenu prisutnost — osjećaj da ste tu zajedno s nekim bez obzira gdje se u svijetu nalazite.

Ovo je veliki korak naprijed u ostvarenju obećanja metaverzuma. Meta Quest Pro dizajniran je imajući na umu produktivnost i bit će velika nadogradnja za one koji koriste VR kao alat za rad, ali hardver je samo dio jednadžbe. Jednako su usredotočeni i na stvaranje i podršku softvera koji poboljšava način na koji radite.

 Meta Microsoft Teams u VR-u.jpg Izvor: Facebook

Predsjednik Microsofta i izvršni direktor Satya Nadella pridružio se Marku kako bi najavio novo partnerstvo koje će sljedeće godine donijeti moćne nove alate za rad i produktivnost s Meta Quest Pro i Meta Quest 2, uključujući aplikacije za Microsoft Windows 365 i Microsoft Teams te mogućnost pridruživanja sastanku Teamsa preko Meta Horizon Workrooms.

Kad je Meta Quest 2 lansiran prije dvije godine, većina ljudi je vrijeme s VR naočalama provodila sama. Sada se većina vremena troši u igricama za više igrača i u društvenim aplikacijama. Meta razvija Horizon Worlds na webu tako da na kraju možete uzeti svoj telefon ili prijenosno računalo i posjetiti prijatelje koji se druže u VR-u i obrnuto. Najavljuju i nove društvene inovacije na kojima rade s YouTube VR timom.

 Meta Avatars.gif Izvor: Facebook

Meta najavljuje sljedeću generaciju Meta Avatara koji će biti izražajniji i detaljniji — bit će to avatari cijelog tijela u VR-u, počevši od Meta Horizon Worlds. Izvan VR-a avatari dolaze u videochat, počevši od Messengera i WhatsAppa tako da se možete izraziti i reagirati bez uključivanja kamere.

 Meta Horizon Worlds.jpg Izvor: Facebook

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI