U SAMO JEDNOJ MINUTI… Facebookova zarada prije jučerašnjeg pada servisa | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U SAMO JEDNOJ MINUTI… Facebookova zarada prije jučerašnjeg pada servisa

Autor Ivan Vukić

Koliko novca zaista zarađuje najvećih 7 tehnoloških divova?

 GAFAM (2) Izvor: Shutterstock

Facebook je s jučerašnjim padom servisa (Facebook, WhatsApp, Messenger i Instagram) izgubio nekoliko milijardi vrijednosti, a šteta se samo može povećavati u danima koji su pred nama, dok se zbroje svi ostali gubici te nepovjerenje korisnika prema njihovim servisima.

Glavni konkurent WhatsApp aplikaciji za dopisivanje, Viber, u tim je trenucima imao rast novih instalacija čak 10 puta nego što je bilo uobičajeno. Provjerili smo koliko je novca u samo jednoj minuti zarađivao Facebook, ali i još četiri tvrtke koje zovemo GAFAM - Google (Alphabet), Amazon, Facebook, Apple i Microsoft. U članku ćemo provjeriti zaradu po minuti za još dvije velike tvrtke – Tesla i Netflix.

Amazon je doista stroj za proizvodnju novca. Prema izvješću CNBC-ja, internetski trgovac svake minute ostvaruje prihod veći od 837.000 USD, prenosi Statista.

 GAFAM Izvor: Shutterstock

Ostale GAFAM tvrtke pomalo zaostaju. Najbliže Amazonovoj mašini za zaradu novca Appleova je zarada od 691.000 dolara po minuti. Googleova matična tvrtka Alphabet mora se zadovoljiti sa samo 426.000 USD koje svake minute ulaze u blagajnu dok Microsoftov prihod iznosi nešto više od 321.000 USD po minuti.

Facebook je najmanja kompanija GAFAM-a u pogledu prihoda, ali i dalje zarađuje više od 200.000 dolara svake minute. Odnosno, zarađivao je do 4. listopada 2021. i velikog pada servisa od čak šest sati širom svijeta.

 Facebook Izvor: XAVIER VILA / Sipa Press / Profimedia

Tesla i Netflix također imaju ambicije ući među prvih pet koji zarađuju velike novce. Međutim, Tesla za Facebookom zaostaje oko 120.000 dolara i morao bi više nego udvostručiti prihod kako bi ga prestigao.

Čini se da je zarada Netflixa iz minute u minutu prilično mala i iznosi samo 55.000 dolara. S obzirom na brzi razvoj ovih tehnoloških tvrtki u posljednjih nekoliko godina, nema sumnje da će im prihodi nastaviti rasti u bliskoj budućnosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI