NAKON PROSVJEDA: Foxconn se ispričava radnicima koji proizvode iPhone | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON PROSVJEDA: Foxconn se ispričava radnicima koji proizvode iPhone

Autor Ivan Vukić

Problem su iznosi plaća koje je tvornica obećala, ali i epidemiološke mjere

 Foxconn (2).jpg Izvor: Shutterstock

Nakon velikih radničkih nemira izazvanih zabrinutošću vezanom uz plaće i uvjete vezane uz Covid-19 (koronavirus) u tvornici iPhonea u Kini Hon Hai Technology Group (Foxconn) je okrivio tehničku pogrešku u svojim sustavima plaćanja i uputio ispriku radnicima.

Različiti mediji izvijestili su da je najveća svjetska tvornica iPhonea u gradu Zhengzhou ovog tjedna bila pogođena prosvjedima stotina radnika, s razbijenim nadzornim kamerama i tučnjavama sa sigurnosnim osobljem.

Prosvjedi su navodno povezani s tvrdnjama o zakašnjelim plaćama, odgođenim bonusima i nekim radnicima koji se žale da su bili prisiljeni živjeti u studentskim domovima s kolegama koji su bili pozitivni na Covid-19, prenosi Mobile World Live. U izjavi je Foxconn pokušao razjasniti problem.

 Foxconn (1).jpg Izvor: Shutterstock

Kažu da razumiju zabrinutost novozaposlenih radnika u tvornici oko "mogućih promjena u politici subvencija". "Naš tim je istraživao slučaj i otkrio je tehničku pogrešku koja se dogodila tijekom procesa uključivanja."

Foxconn je dodao da jamči da je stvarna plaća ista kao što je dogovoreno i da je po stopi navedenoj na službenim plakatima za zapošljavanje. BBC News je izvijestio da je porast broja slučajeva Covid-19 prošlog mjeseca potaknuo mnoge radnike da pobjegnu iz svojih spavaonica i vrate se kući. Foxconn je tada zaposlio zamjene uz obećanje velikodušnih bonusa, no postoje tvrdnje da tvrtka nije isplaćivala obećanu subvenciju.

 Foxconn Apple iPhone.jpg Izvor: Shutterstock

Tvrtka se aktivno bavi zaposlenicima pogođenim pogrešnim informacijama te kažu da će isplatiti plaće i bonuse u skladu sa svojom politikom. U zasebnom priopćenju Foxconn je odbacio nagađanja o zaposlenicima s Covid-19 koji žive u studentskim domovima u kampusu.

Prije useljenja novih zaposlenika prostor spavaonice prolazi standardne postupke dezinfekcije, a tek nakon što prostor prođe državnu provjeru novim zaposlenicima dopušta se useljenje, tvrde u Foxconnu. Oko 200.000 radnika zaposleno je u tvornici Zhengzhou, gdje se proizvode Appleovi uređaji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI