QUALCOMM: Prodaja pametnih telefona ne ide baš najbolje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

QUALCOMM: Prodaja pametnih telefona ne ide baš najbolje

Autor Ivan Vukić

Qualcomm je dao sumornu prognozu za sljedeće tromjesečje

  Izvor: Qualcomm

Iz proizvođača čipova upozoravaju na pad prodaje pametnih telefona zbog nesigurnog gospodarskog okruženja i smanjene potražnje, iako je Qualcomm ostvario znatan rast prihoda u četvrtom fiskalnom tromjesečju 2022. (zaključno s 30. rujna).

U ažuriranim smjernicama Qualcomm predviđa da će količine 3G, 4G i 5G uređaja dosegnuti niski dvoznamenkasti postotni pad, u odnosu na prethodno očekivani srednji jednoznamenkasti pad u kalendarskoj 2022. godini.

Uz makroekonomsko okruženje i "brzo pogoršanje potražnje", tvrtka za proizvodnju čipova objasnila je da je smanjenje ograničenja opskrbe u industriji poluvodiča "dovelo do povećanja inventara kanala", prenosi Mobile World Live. Zapravo, Qualcomm smatra kako njihovi kupci "smanjuju svoje zalihe".

 Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Mobile Platform.jpg Izvor: Qualcomm

Qualcomm očekuje da bi sljedeće tromjesečje moglo biti "dno" u pogledu zaliha jer će proizvođači iskoristiti svoje postojeće čipove. U četvrtom fiskalnom tromjesečju tvrtka je zabilježila rast prihoda od 22 posto na godišnjoj razini na 11,3 milijarde dolara dok je neto dobit porasla 3 posto na 2,9 milijardi dolara.

Predsjednik i glavni izvršni direktor Qualcomma Cristiano Amon izjavio je da porast zarade odražava rast potražnje za čipsetima, IoT uređajima te od automobilskog poslovanja. Istaknuo je višegodišnji sporazum sa Samsungom o proširenju upotrebe Snapdragona u Galaxy proizvodima, ali i da će surađivati više s Appleom.

Tijekom razgovora o zaradi financijski direktor Akash Palkhiwala dodao je da se očekuje da će Qualcomm imati veliku većinu udjela u 5G modemima za liniju iPhonea 2023., što je povećanje u odnosu na prethodnu procjenu od 20 posto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI