KOMPONENTE ZA IPHONE: Razvijaju se u cijelom svijetu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KOMPONENTE ZA IPHONE: Razvijaju se u cijelom svijetu

Autor Davor Dakić

Appleov iPhone 13 Pro rezultat je međunarodne suradnje

 Apple iPhone kutija.jpg Izvor: Shutterstock

U Apple iPhone 13 modelima bateriju je razvila kineska tvrtka Sunwoda Electronic. Zaslon su razvili Samsung i LG iz Južne Koreje dok je stakleno kućište izradio Corning iz SAD-a. Dakle, pametni telefon iPhone ujedinjuje rad tvrtki iz cijelog svijeta.

Daljnjom inspekcijom otkriva se da su mikročipove dizajnirali proizvođači trećih strana, flash memoriju razvila je tvrtka Kioxa iz Japana, a sučelje porta za prikaz je od NXP Semiconductors iz Nizozemske. 5G modem proizvodi američki Qualcomm, za kamere se brine Sony, a Sony proizvodi i lidar na stražnjoj kameri.

 Apple iPhone 13 (5) Izvor: Weibo

iPhone je krava muzara cijele Appleove organizacije. Pametni telefoni čine oko polovice prometa tvrtke. Ali kao i svaki drugi tehnološki div, kako bi ostao konkurentan, Apple neprestano traži načine za diverzifikaciju. U 2021. tvrtkin odjel za zabavu, iTunes i Apple TV, činio je 19 posto udjela u prodaji.

Njihovi pametni zvučnici i nosivi uređaji, poput Apple Watcha, također su zabilježili rast posljednjih godina. U međuvremenu, udio koji su donijeli njihovi Macovi i iPadi ostao je relativno dosljedan, na oko 10 posto, pokazuju podaci iz Statista Global Consumer Survey.

 Apple iPhone komponente.jpg Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI