USKORO POČINJE WEEKEND.15: IT scena se seli u Rovinj | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

USKORO POČINJE WEEKEND.15: IT scena se seli u Rovinj

Autor Krunoslav Ćosić

Uz neka od najznačajnijih imena komunikacijske industrije u Rovinj dolaze i brojne druge industrije

 Weekend Media Festival 15 (1).jpg Izvor: Weekend Media Festival

15. po redu Weekend Media Festival bavit će se nekim od najaktualnijih tema te domaćim i globalnim trendovima, a u 2022. godini jednostavno nije moguće razgovarati o takvim temama bez spominjanja IT sektora.

Od društvenih do poslovnih kanala digitalne tehnologije probile su se u svaku poru društva, a Hrvatska ne zaostaje za globalnim primjerima već bilježi znatan rast te domaćim tvrtkama donosi prepoznatljivost u regiji, ali i na globalnoj pozornici.

Weekend Media Festival održat će se od 22. do 25. rujna 2022. na lokaciji bivše Tvornice duhana u Rovinju pod pokroviteljstvom Adris grupe, a među brojnim panelistima i predavanjima istaknut će se i neka od najvećih imena domaće IT scene.

 Stjepan Orešković.jpg
Stjepan Orešković
Izvor: Weekend Media Festival

Svoj put kroz poslovne vode ispričat će vlasnik M+ Grupe Stjepan Orešković, renomirani znanstvenik te jedan od lidera na globalnom BPTO tržištu (Business Process and Technology Ousourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije). Orešković će u razgovoru sa Zoranom Šprajcom otkriti koja je uloga znanosti i obrazovanja u transformaciji poslovanja te zašto je važno zaposliti ljude koji znaju više od vas.

 Alan Sumina.jpg
Alan Sumina
Izvor: Weekend Media Festival

U Rovinj dolaze predstavnici privatnog sektora IT industrije kao što su osnivač tvrtke Nanobit Alan Sumina te Nikola Dešković, osnivač i direktor kompanije AutoScout24 te direktor tvrtke InstaMotion. Nanobit se razvio na krilima fitness aplikacije koju su Alan Sumina i njegov partner osmislili za iOS sustav, a švedska grupacija Stillfront otkupila ju je za vrtoglavi iznos od gotovo milijardu kuna. Mobilne igre koje razvija Nanobit igra više od deset milijuna ljudi.

Nikola Dešković je kroz svoju tvrtku AutoScout24 izrazito olakšao kupovinu automobila u inozemstvu, a posjetiteljima Weekenda otkrit će svoja iskustva s pokretanjem online tvrtke te kako je izgledao njegov put od bostonskog MIT-a gdje je doktorirao pa do Münchena u Njemačkoj – jednog od središta automobilske industrije u svijetu.

 Nikola Dešković.jpg
Nikola Dešković
Izvor: Weekend Media Festival

Neki od predvodnika digitalne industrije u Hrvatskoj kao što su generalna direktorica tvrtke Near Balkans Ida Pandur i osnivač tvrtke Electrocoin Nikola Škorić ponudit će svoje viđenje nadolazeće Web 3.0. revolucije te prokomentirati neke od aktualnih pojmova kao što su blockchain, wallet, NFT i metaverse. A zašto je IT u središtu pozornosti i kakve se prilike iza njega skrivaju pojasnit će Daniel Ackerman iz Degordiana i Martina Verović iz tvrtke Rimac uz još vrsnih stručnjaka na panelu IT je It!

 Daniel Ackermann portret.jpg
Daniel Ackermann
Izvor: Weekend Media Festival

U Rovinju će se zabavljati uz Vojka V., novosadski Gift band, a nastupit će i Darko Rundek i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Matija Cvek & The Funkensteins te Konstrakta & Zemlja Gruva.

 Weekend Media Festival 15 (2).jpg Izvor: Weekend Media Festival

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI