ERICSSON I NOKIA: Napuštaju Rusiju ove godine | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ERICSSON I NOKIA: Napuštaju Rusiju ove godine

Autor Igor Martić

Ericsson trenutno ima 400 zaposlenika u Rusiji

 Moskva Izvor: Marko Čavić

Ericsson i Nokia planiraju zatvoriti svoje poslovne operacije u Rusiji tijekom 2022. godine, nakon ranijih mjera za obustavu tamošnjih aktivnosti. Glasnogovornik Ericssona potvrdio je potez navodeći da će postupno ugasiti poslovne aktivnosti u Rusiji kako budu ispunjavali svoje obveze prema kupcima tijekom sljedećih mjeseci.

Glasnogovornik je dodao: “Ericsson trenutno ima 400 zaposlenika u Rusiji i u potpunosti smo predani pružanju financijske podrške i podrške za dobrobit svih zaposlenika koji će biti pogođeni. Mnogi naši zaposlenici već su bili na plaćenom dopustu.”

Švedski dobavljač najavio je neodređenu obustavu poslovanja u Rusiji u travnju 2022. Tada je Nokia otišla korak dalje i rekla da će potpuno napustiti zemlju. U vlastitoj izjavi poslanoj za Mobile World Live glasnogovornik Nokije rekao je da je njezin napredak u izlasku iz Rusije na pravom putu i u skladu sa svim međunarodnim sankcijama i drugim ograničenjima.

 Rusija Moskva (1).jpg Izvor: Freepik

Finski dobavljač dodao je da planira završiti većinu svog poslovanja u Rusiji ove godine. Glasnogovornik je dodao da će "zadržati službenu prisutnost u zemlji dok se zakonsko zatvaranje ne završi".

Huawei ostaje u Rusiji

Ruski dnevnik Kommersant primijetio je da Huawei ostaje jedini od tri glavna dobavljača opreme za mobilne mreže koji nije najavio povlačenje iz Rusije. Državni dobavljač Rostec planira proizvoditi domaću telekomunikacijsku opremu za podršku mobilnim operatorima koji su se prije oslanjali na zapadne dobavljače.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI