RUSI SU NEZADOVOLJNI: Kaznili su Google s milijunskom kaznom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RUSI SU NEZADOVOLJNI: Kaznili su Google s milijunskom kaznom

Autor Igor Martić

Nastavljaju se napetosti između Googlea i Rusije, što nije prvi put

 Rusija rubalj.jpg Izvor: Freepik

Rusija je kaznila Alphabetov Google novčanom kaznom od 21,1 milijarde RUB (364,3 milijuna USD) zbog, kako je državni regulator za komunikacije izjavio, opetovanog propusta u uklanjanju sadržaja koji se smatra nezakonitim.

Istovremeno, napetosti između Googlea i Rusije nastavljaju s eskalacijom, prenosi Mobile World Live. Regulator Roskomnadzor objavio je u izjavi da je Okružni sud Tagansky izrekao novčanu kaznu za propust tvrtke da ograniči pristup zabranjenom materijalu, posebno ističući kršenja na Googleovoj platformi YouTube. Prošli je mjesec najavljen sudski postupak protiv Googlea.

Roskomnadzor je optužio YouTube da nije zabranio lažni sadržaj o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini, materijal koji promiče ekstremizam i terorizam te sadržaj koji poziva djecu na sudjelovanje u neovlaštenim prosvjedima.

 Rusija Moskva (1).jpg Izvor: Freepik

Kazna je izračunata na temelju udjela Googleovog godišnjeg prometa u zemlji i druga je koja je izrečena u roku od godinu dana: krajem 2021. Rusija je kompaniju kaznila sa 134 milijuna dolara.
Rusija već duže vrijeme ima napeti odnos s tehnološkim divom oko sadržaja na YouTubeu kojeg smatra nezakonitim, no njezini su se odnosi dodatno pogoršali otkako je počeo rat u Ukrajini.

Google je objavio da podnosi zahtjev za bankrot u zemlji u svibnju nakon što mu je zaplijenjen bankovni račun dok je Alphabet obustavio veliku većinu svojih komercijalnih aktivnosti u Rusiji nakon početka ukrajinske krize.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI