POVEĆAVAJU PRIHOD: Rješenja za podatkovne centre | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POVEĆAVAJU PRIHOD: Rješenja za podatkovne centre

Autor Igor Martić

Tko više zarađuje - NVIDIA ili AMD?

 Nvidia (2).jpg Izvor: nVidia

Nakon kontinuiranog rasta kroz nekoliko tromjesečja usprkos ograničenjima opskrbnog lanca koja i dalje predstavljaju problem, globalna gospodarska kriza sustigla je američkog proizvođača čipova NVIDIA.

Tvrtka je u drugom tromjesečju ostvarila 6,7 milijardi dolara, što je smanjenje od oko 1,6 milijardi dolara u odnosu na prvo tromjesečje. Ovaj se rezultat može pripisati neviđenom padu u jednom od središnjih stupova prihoda proizvođača čipova.

Podatkovni centri su činili 3,806 milijardi dolara prihoda, na igre otpada 2,042milijarde dolara, na profesionalnu vizualizaciju 496 milijuna dolara, na automobilski sektor 220 milijuna te na ostale prihode 140 milijuna američkih dolara.

 Nvidia.jpg Izvor: nVidia

NVIDIA je prije svega poznata po svojim grafičkim procesorskim jedinicama za igre (GPU), koje su činile samo 30 posto ukupnog prihoda između travnja i srpnja i zabilježile su pad prihoda od 44 posto u usporedbi s prethodnim kvartalom.

Neočekivanom padu prihoda doprinosi segment podatkovnih centara tvrtke koji je porastao za jedan posto, prenosi Statista. Prema riječima glavnog izvršnog direktora Jensena Huanga tvrtka "navigira [svojim] tranzicijama opskrbnog lanca u izazovnom makrookruženju i […] proći će kroz ovo" unatoč izdavanju prognoze prihoda od 5,9 milijardi dolara za treće tromjesečje.

 Self Made Saintsrow Nvidia.jpg Izvor: nVidia

Tržište grafičkih procesora za igre postalo je duopol tijekom posljednjih godina, s NVIDIA i AMD kao velikim igračima i jednim jasnim pobjednikom. Prema posljednjem mjesečnom hardverskom istraživanju Steama, vodeće internetske trgovine videoigara, 76 posto sudionika srpanjskog upitnika koristilo je karticu s NVIDIA čipom.

Iako obje tvrtke proizvode vlastite grafičke kartice, većina modela uključujući odgovarajuće čipsetove su kartice drugih proizvođača. NVIDIA ne samo da pobjeđuje u grafičkoj utrci prema korisničkoj bazi već i u smislu financijskih aspekata: prema AMD-ovom posljednjem tromjesečnom izvješću podatkovni centri i segmenti igara doprinijeli su zajedno s 3,2 milijarde dolara ukupnom prihodu od 6,6 milijardi dolara između travnja i srpnja 2022.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI