INTELOV ČIP ZA AUTOMOBILE Može obraditi 254 bilijuna operacija u sekundi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

INTELOV ČIP ZA AUTOMOBILE Može obraditi 254 bilijuna operacija u sekundi

Autor Davor Dakić

Nvidia pokreće najnoviju Pony.ai autonomnu platformu za automobile

 Poni.ai.jpg Izvor: Poni.ai

Tvrtka za tehnologiju autonomne vožnje Pony.ai odabrala je kompatibilnu Nvidia platformu za flotu samovozećih vozila, tvrdeći da će tehnologija omogućiti masovnu proizvodnju vozila bez vozača.

Pony.ai je u svoj autonomni sustav vožnje uključio Nvidijin Drive Orin SoC šeste generacije, za koji je naveo da je kompatibilan s Level-4 autonomijom, prenosi Mobile World Live. Nvidijin silicij može obraditi 254 bilijuna operacija u sekundi (254 tisuće milijardi).

James Peng, suosnivač i izvršni direktor Pony.ai, izjavio je da će platforma Nvidia omogućiti masovnu proizvodnju "u razmjerima bez presedana". Pony.ai je izjavio da će se njegov sustav ove godine isprobati na javnim cestama u Kini u vozilu Toyota S-AM prije nego što će biti raspoređen u operacijama robotaksija u prvoj polovici 2023.

 Toyota Sienna MPV.jpg Izvor: Poni.ai

Toyota Sienna MPV glavni je kandidat za robotaxi usluge jer nudi fleksibilnost i udobnost u vožnji u elegantnom paketu. Toyota i Pony.ai započeli su zajednički razvoj namjenski izrađenih vozila Sienna za robotaxi usluge u 2019. Prilagođena vozila imaju sustav dvostruke redundantnosti i bolju izvedbu upravljanja za mogućnosti autonomne vožnje razine 4.

Vozila također predstavljaju nove koncepte dizajna, uključujući krovne signalne jedinice koje koriste različite boje i konfiguracije osvjetljenja kako bi komunicirale status i namjere robotaxija.

 NVIDIA-PonyAI-scaled.jpg Izvor: Intel

U svom blogu Nvidia je navela da će vozila uključivati krovne signalne jedinice. Pony.ai je proveo pokuse svoje tehnologije u Kini i Kaliforniji, iako je The Verge prošlog mjeseca izvijestio da je američka država obustavila testove nakon sudara.

Nvidia je jedan od nekoliko proizvođača čipova koji rade za tržište za autonomna vozila, a Qualcomm i Intel također ulažu velika sredstva u tu tehnologiju.

 Poni.ai senzori.jpg Izvor: Poni.ai

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI