APPLE I SAMSUNG: Praktički zauzimaju sva mjesta u top 10 modela | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE I SAMSUNG: Praktički zauzimaju sva mjesta u top 10 modela

Autor Krunoslav Ćosić

Njihovi pametni telefoni najtraženiji su u Sjevernoj Americi

 Slanje poruka pametni telefoni (1).jpg Izvor: Shutterstock

Isporuka pametnih telefona u Sjevernoj Americi pala je za 6% u drugom tromjesečju 2022. jer potražnja opada, pokazuju podaci koje je objavio Canalys. Sjevernoameričko tržište pametnih telefona doseglo je 35,4 milijuna isporučenih jedinica, što je pad od 6,4% na godišnjoj razini zbog gospodarskih izazova, visoke inflacije i slabe sezonske potražnje.

 Isporuke pametnih telefona u Sjevernoj Americi Q1 2019 do Q2 2022.jpg Izvor: Canalys

Apple je porastao za 3% i dominira u više od polovine sjevernoameričke regije tri uzastopna tromjesečja zahvaljujući solidnoj potražnji za iPhoneom 13 u kombinaciji s učinkom cijelog kvartala svog osnovnog modela, iPhone SE (treća generacija).

Isporuke Samsunga porasle su za 4% kako su se njegova serija S i uređaji niže klase A serije nastavili isporučivati. Lenovo (Motorola), TCL i Google zaokružuju prvih pet tvrdeći da imaju 9%, 5% i 2% tržišnog udjela. Motorola je imala rast od 1 posto, TCL je pao za 11 posto dok je peti Google imao rast od čak 230 posto, usporede li se podaci u Q2 2022 i Q2 2021.

 Isporuke pametnih telefona u Sjevernoj Americi Q2 2022.jpg Izvor: Canalys

Uz iPhone 13 na prvom mjestu i na sljećećim pozicijama najtraženijih modela je ponovo Apple. Drže sva mjesta do pete pozicije, a zatim je na šestom mjestu Samsung Galaxy S22 Ultra. Slijedi ga Moto G Power (2022), na osmom mjestu je Samsung Galaxy A13. Pred kraj liste 10 najtraženijih modela u Sjevernoj Americi u Q2 2022 je još jedan Apple - iPhone 13 mini, a deseto mjesto zauzeo je Samsung Galaxy S22.

 Top 10 isporuke pametnih telefona u Sjevernoj Americi Q2 2022.jpg Izvor: Canalys

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI