HUAWEI SE POPRAVLJA: Pad prihoda se usporava | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HUAWEI SE POPRAVLJA: Pad prihoda se usporava

Autor Krunoslav Ćosić

Za Huawei dolaze neka bolja vremena, pokazuju poslovni podaci za H1 2022

 Huawei-Premijera-Istanbul-53-.jpg Izvor: Marko Čavić

Huaweijevo osnovno mrežno poslovanje se popravlja, pokazuju podaci za prvu polovicu 2022. godine. Rast je rezultat sve većeg globalnog uvođenja 5G-a i usporavanju pada ukupnog prihoda koji je padao sedam uzastopnih kvartala.

Rotirajući predsjednik Huaweija Ken Hu istaknuo je da, iako je Huaweijevo poslovanje s uređajima bilo pod velikim utjecajem, njegova grupa za ICT infrastrukturu bilježi stabilan rast.

 Ken Hu.jpeg
Ken Hu
Izvor: Huawei

Prihod Huawei Carrier Business Group porastao je 4,2 posto na godišnjoj razini na 142,7 milijardi CNY (21,2 milijarde USD) u usporedbi s padom od 14 posto u prvoj polovici 2021.

Predstavnik Huaweija rekao je za Mobile World Live da je rast u skladu s predviđanjima jer bilježe stabilan razvoj u 5G-u i u drugim segmentima uključujući optičke i jezgrene mreže u oblaku te softver. "I Kina i regije izvan nje stvorile su zamah za rast poslovanja."

Huawei je do kraja lipnja potpisao više od 5000 komercijalnih ugovora za industrijske 5G aplikacije. Prihod Huaweijeve jedinice za uređaje pao je 25,4 posto na 101,3 milijarde CNY dok je Enterprise Group bila jedinica s najboljim učinkom, s rastom od 27,5 posto te prihodima od 54,7 milijardi CNY.

 Huawei Mate Xs 2 (2).jpg Izvor: Huawei

Huaweijevo poslovanje s pametnim telefonima ponovno je pogođeno američkim trgovinskim sankcijama, a Ken Hu dodaje da bi se "2022. mogla pokazati kao najizazovnija godina u povijesti naše poslovne grupe uređaja".

Prihodi u prvom polugodištu pali su za 5,9 posto na 301,6 milijardi CNY, uz pad neto profitne marže s 9,8 posto na 5 posto, dijelom zbog povećanih ulaganja u nove poslovne segmente, tehnologije i softver.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI