I DALJE NEIZVJESNO: Imali su pad prihoda, ali i rast profita | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I DALJE NEIZVJESNO: Imali su pad prihoda, ali i rast profita

Autor Krunoslav Ćosić

Huawei Technologies je objavio godišnje izvješće za 2021. godinu

 Guo Ping, rotirajući predsjednik Huaweija.jpg Izvor: Huawei

Kompanija je u 2021. godini ostvarila prihod od 636,8 milijardi CNY (99,9 milijardi dolara), što je pad od 28,6 posto. Istovremeno, imali su rekordnu neto dobit od 113,7 milijardi CNY (17,8 milijardi dolara), što je u odnosu na 2020. godinu povećanje od 75,9 posto.

Huaweijevo enterpise poslovanje brzo je raslo, generirajući prihod od 102,4 milijarde CNY (16 milijardi dolara) tijekom 2021.

Huawei se i dalje suočava s problemima u poslovanju izazvanima sankcija američke administracije, što traje već nekoliko godina. Otežan im je pristup mnogim komponentama za proizvodnju pametnih uređaja, nemaju 5G pametne telefone, ali istovremeno povećavaju svoj nastup u drugim potrošačkim segmentima. U 2021. godini imali su pad isporuka pametnih telefona od oko 81 posto.

HarmonyOS koristi se na više od 220 milijuna Huawei uređaja od 2021. godine, čime je postao najbrže rastući operativni sustav mobilnih uređaja na svijetu.

 Meng Wanzhou, Huawei CFO.jpg Izvor: Huawei

Izdaci tvrtke za istraživanje i razvoj dosegli su 142,7 milijardi CNY (22,4 milijarde dolara) što predstavlja 22,4% njezinih ukupnih prihoda, a ukupni izdaci za istraživanje i razvoj u posljednjih 10 godina dostigli su više od 845 milijardi CNY (133 milijarde dolara).

U 2021. godini Huaweijevo carrier poslovanje generiralo je prihod od 281,5 milijardi CNY (44,2 milijarde dolara) i pomoglo operatorima diljem svijeta u implementaciji vodećih 5G mreža. Rezultati testiranja, provedeni od treće strane, pokazali su da Huaweijeve 5G mreže za korisnike u 13 zemalja, uključujući Švicarsku, Njemačku, Finsku, Nizozemsku, Južnu Koreju i Saudijsku Arabiju, pružaju najbolje korisničko iskustvo. U suradnji s operaterima i partnerima, Huawei je potpisao više od 3.000 komercijalnih ugovora za industrijsku primjenu 5G-a.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI