HONOR I APPLE: Snažno rastu na kineskom tržištu pametnih telefona | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HONOR I APPLE: Snažno rastu na kineskom tržištu pametnih telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Isporuke pametnih telefona u kontinentalnoj Kini pale su za 10%

 Kina kineskinja pametni telefon Kinezi.jpg Izvor: Shutterstock

Pad se odnosi na drugo tromjesečje 2022., na godišnjoj razini te je tijekom perioda travanj-svibanj-lipanj 2022. isporučeno samo 67,4 milijuna jedinica. Vrativši se na prvo mjesto, vivo je isporučio 13,2 milijuna jedinica, a odmah iza njega je Honor s 13 milijuna jedinica.

Oppo (uključujući OnePlus) ostao je među prva tri, s isporučenih 11,8 milijuna jedinica. Xiaomi je četvrti s 10,6 milijuna jedinica dok je Apple peti s 9,9 milijuna, pokazuju podaci agencije Canalys.

 Isporuke pametnih telefona u Kini.jpg
Isporuke pametnih telefona u Kini
Izvor: Canalys

"Kineski potrošači suzdržano troše na pametne telefone", kaže analitičar Canalysa Toby Zhu te dodaje: “Izbijanje bolesti COVID-19 diljem zemlje uzrokovalo je stroge mjere zatvaranja u velikim kineskim gradovima poput Šangaja, Shenzhena i Pekinga. S obzirom na domaću gospodarsku krizu, ljudi su zabrinuti zbog pada raspoloživog dohotka i nezaposlenosti. Honor i Apple ostvarili su najbolji međugodišnji rast među vodećim dobavljačima. Honor je konsolidirao svoju poziciju među prvih pet u samo godinu dana. Apple uživa u potražnji u high-end segmentu."

 Isporuke pametnih telefona u Kini (2).jpg
Isporuke pametnih telefona u Kini
Izvor: Canalys

"Predstavljanje Androida visoke klase lokalnih marki je u punom zamahu kao što su serija vivo X80, serija Oppo Find X5, serija Honor Magic 4 i Xiaomi 12, iako postoji pad ukupne potražnje", rekla je analitičarka Canalysa Amber Liu te dodala: “Lokalni dobavljači usredotočeni su na optimizaciju iskustva pametnih telefona putem skupova čipova, kamera, baterija i operativnih sustava budući da smatraju da je prelazak na premium jedini put do profitabilnosti i održivog rasta.”

Tržišni izgledi za treće i četvrto tromjesečje nisu nimalo dobri niti ljepši od drugog tromjesečja, a projekcija isporuke za cijelu godinu mogla bi završiti znatno ispod 300 milijuna jedinica, što predstavlja najlošiju izvedbu od 2012. godine.

 Isporuke pametnih telefona u Kini (3).jpg
Isporuke pametnih telefona u Kini
Izvor: Canalys

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI