JOŠ MALO O ČIPOVIMA: Amerikanci se bore protiv Kine | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

JOŠ MALO O ČIPOVIMA: Amerikanci se bore protiv Kine

Autor Ivan Vukić

Uložit će se milijarde dolara, kroz ratne subvencije

 Intel čip chipset poluvodič chip čipset (2).jpg Izvor: Bruno /Germany, Pixabay

Američki političari odobrili su zakon osmišljen kako bi se naciji pomoglo da se bolje natječe s Kinom jačanjem domaće proizvodnje poluvodiča, a revidirana verzija plana predstavljena 2020. sada se suočava s posljednjom preprekom prije nego što bude predstavljena predsjedniku Joeu Bidenu na konačno odobrenje.

Većina senatora odobrila je Zakon o CHIPS-u i znanosti (CHIPS and Science Act), izvorno nazvan Zakon o CHIPS-u za Ameriku, otvarajući put glasovanju u Zastupničkom domu, za što razni mediji nagađaju da bi se moglo dogoditi vrlo skoro odnosno već sljedećih dana.

 Joe Biden.jpg Izvor: Shutterstock

Od tada će se predsjednik Biden suočiti s otkucavanjem sata da potpiše zakon jer se Kongres raspušta početkom kolovoza, prenosi Mobile World Live. Reuters je izvijestio da prijedlog zakona uključuje subvencije od oko 52 milijarde dolara za poticanje američke proizvodnje poluvodiča i procijenjenih 24 milijarde dolara poreznog kredita za ulaganja u tvornice čipova.

Senator Chuck Schumer tvitao je kako prijedlog zakona nudi razne pogodnosti.


Zakon o CHIPS-u i znanosti također odobrava više od 170 milijardi dolara tijekom pet godina za poticanje inovacija i razvoj drugih američkih tehnologija, iako je Reuters primijetio da Kongres još uvijek treba donijeti posebna odobrenja financiranja za ove elemente.

Godine 2021. Senat je odobrio izvorni prijedlog zakona od 250 milijardi dolara za domaću industriju čipova, ali Zastupnički dom nikad nije glasao o njemu. Kašnjenje je navodno dovelo do toga da je Intel zaustavio radove na novoj tvornici, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co predviđa dulje vrijeme izgradnje na jednoj od svojih lokacija.

 Čipset čipovi poluvodiči (2) Izvor: Aleksey Popov / Stock Budget / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI