GSMA ZADOVOLJNA BARCELONOM: MWC je svima od koristi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GSMA ZADOVOLJNA BARCELONOM: MWC je svima od koristi

Autor Krunoslav Ćosić

Posljednji MWC22 nadmašio je sva očekivanja

 MWC22 Barcelona.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Iako se održao prije nešto više od četiri mjeseca, Mobile World Congress je u Barceloni ostvario odlične rezultate. Čak i uz 40-ak posto manje posjetitelja nego u periodu prije korone kada je MWC posjetilo gotovo 110.000 ljudi iz 200-tinjak zemalja svijeta.

Sedam paviljona sajma MWC u prostoru Fira de Barcelona je krajem veljače posjetilo nešto više od 60.000 ljudi, a među njima je bio i novinar portala Smartlife.hr, posjetitelj kongresa kojeg redovito prati već 20 godina.

 MWC22 Barcelona Krunoslav Ćosić.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Ekonomski učinak događaja MWC22 nadmašio je predviđanja GSMA organizacije, organizatora jednog od najvećih događaja u telekom industriji. Podsjetimo se, ulaznica u sajamski prostor u Barceloni košta od oko 700 pa do gotovo 5000 eura.

MWC22 generirao je 267 milijuna eura za gradsko gospodarstvo Barcelone stvorivši 7100 poslova s nepunim radnim vremenom. Udruga mobilne industrije otkrila je brojke na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji kako bi opisala produljenje partnerstva s Barcelonom, prema kojem će grad ostati domaćin ovog događaja barem do 2030. godine, ako ne i duže.

Izvršni direktor GSMA Ltd. John Hoffman izjavio je da je GSMA očekivala da će događaj generirati 240 milijuna eura i oko 6700 poslova s nepunim radnim vremenom te je "oduševljen" što je premašio vlastita predviđanja, prenosi Mobile World Live. Ipak, to je daleko od predpandemijskih 500 milijuna eura koje je grad ostvario tijekom četiri dana trajanja kongresa.

 GSMA_Barcelona_partner_event_Jul22.jpg Izvor: Mobile world live

Sveukupno, GSMA je izjavila da je serija događaja MWC generirala 5,4 milijarde eura i za gospodarstvo Barcelone stvorila 141.000 radnih mjesta sa skraćenim radnim vremenom, od 2006. godine kada je prvi put MWC tamo održan.

Konferencija za novinare održana je kako bi se pružilo više detalja o proširenju partnerstva između GSMA-e i grada Barcelone. Predstavnici grada domaćina gradskog vijeća Barcelone, Generalitat de Catalunya, Ministarstva gospodarstva i digitalne transformacije, mjesta održavanja događaja Fira de Barcelona i Tourism de Barcelona pridružili su se ovom događaju.

Glavni direktor GSMA-e Mats Granryd dodao je da je udruga ponosna što se MWC održava u srcu Barcelone i jedva čekaju poželjeti dobrodošlicu mobilnom ekosustavu na sljedećem izdanju u veljači 2023. MWC23 trebao bi se održati od 27. veljače do 3. ožujka 2023.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI